Реклама / Ads
0| 6566 |08.03.2022 АКТУАЛНО

Атлантическият съвет: България да спре руското влияние над Черноморието, за да не станем Донбас

.
Атлантическият съвет в България предупреди правителството, че ако не наложи контрол над руското влияние над Черноморието, страната ни рискува да попадне в капана на Кремъл и да се превърне в ”Донбас”.

Вижте целия  текст на декларацията към управляващите:

 

ПОЗИЦИЯ

на Атлантическия съвет на България

 

Русия обяви България за вражеска държава. За Русия България е враг откакто съществуваме, но вече Путин го обяви и официално. Това ние, членовете и последователите на Атлантическия съвет на България, за разлика от много други, го знаем отдавна и неуморно от години го правим достояние на българския народ и на българските правителства.

 

Преди повече от две години, на 30.12.2019 г., отправихме призив към правителството на Бойко Борисов (https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/539771996612703), за поставяне под български контрол на фактически руските анклави на българското Черноморие - базата на „Лукойл“ в Росенец и Санаторно-оздравителния комплекс "КАМЧИЯ".

 

Предупреждавахме за внедрените във Варна, Поморие, Бургас и Св. Влас руски военни лица, специализирани за диверсионни операции зад граница и прикрити като "постоянно пребиваващи в страната". Предупреждавахме и че България продължава да бъде под тежка руска енергийна зависимост, въпреки че ИМА АЛТЕРНАТИВА. Предлагахме решения.

 

Предупреждавахме, че в държавното и политическо управление на страната налагат позициите си руски агенти на влияние и откровени шпиони, стремящи се да превърнат България във васал на Русия.

 

Това състояние на управлението на държавата, в днешните условия на разпалената от Русия агресивна, варварска война против свободна и независима Украйна и в условията на крайно изострената хибридна война срещу България, срещу Европейския съюз и срещу НАТО, е недопустимо и вече е нетърпимо!

 

Време е за незабавни действия на българското правителство и парламент за прекратяване на всички зависимости на българската държава от Кремъл!
Войната на Руската федерация срещу Украйна, заедно с хибридната агресия против ЕС, НАТО и България и всъщност, война срещу демократичните правила и ред в целия свят, ще свърши и Путинска Русия ще бъде разгромена. Свободата и демокрацията ще победят, включително и в Русия, някой ден. Но днешното бездействие на България и позорът от фактическия криворазбран неутралитет на българските власти ще тежи на поколения български граждани и обрича България на съдбата на държава от трето качество.

 

Атлантическият Съвет на България категорично настоява:

САНАТОРНО-ОЗДРАВИТЕЛНИЯ КОМПЛЕКС „КАМЧИЯ“ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ОТНЕТ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА И ДА БЪДЕ НАЛОЖЕН ПЪЛЕН ДЪРЖАВЕН КОНТРОЛ НАД БАЗАТА НА „ЛУКОЙЛ“ В РОСЕНЕЦ!

 

Настояваме правителството и народното събрание незабавно да пресекат намерението на Русия – както тя го обяви още преди две години - да превърне СОК „Камчия“ в „основна чуждестранна културно-хуманитарна площадка за прокарване на руските интереси в Европа“. Пасивността на българския министерски съвет и народно събрание към това намерение на Русия е неприкрито и очевидно за целия свят съучастие на България в създаването на собствената ни територия на вражеска руска база за провеждане на операции на хибридната война, а със сигурност – и на евентуалната гореща война, която Руската федерация е планирала отдавна, подпали и вече провежда против България, против Европейския съюз и против държавите от Атлантическия алианс.

 

Призоваваме министър-председателя и председателя на народното събрание да отхвърлят всякакви илюзии и да оставят късогледите си партийни сметки, че с неутралитет могат да спасят България от руските ракети. Нека бъде ясно на всеки– врагът напада най-слабото място, а вече няколко български правителства, включително и днешното, полагат упорити усилия да поддържат България като най-слабото място в сблъсъка на Русия с демократичния свят. Както много пъти в нашата най-нова история, Русия няма да се поколебае да удари България отново и за пореден път.
Затова призоваваме национално отговорните, демократични и патриотични български граждани, политически партии и граждански организации да настояват министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат персоналната си отговорност и чрез всички държавни институции незабавно да дадат силен и ясен отпор на вражеските планове на Кремъл!

 

На българска територия не трябва да допуснем втори Крим и Донбас!

Настояваме санаториалния комплекс „Камчия“ да се използва като бежански център за бягащите от руската агресия в Украйна българи и украинци. Този комплекс разполага с необходимата леглова база, места за хранене, снабдяване, училище, спортни бази, басейни, логистични и комуникационни мрежи и др., които могат ефективно да подпомогнат бедстващите майки, деца и възрастни украински граждани.
След приключване на войната комплексът „Камчия” да се използва съобразно приоритетите на българското общество.

 

Министър-председателят и председателят на народното събрание да поемат личната си отговорност и изпълнят своя дълг на държавници. Пред лицето на войната трудните решения са неизбежни а неутралитетът и отлагането ги правят само по-тежки и болезнени за всички.

 

И всеки ще понесе своята лична отговорност – и пред историята и пред хората.

 

Атлантически съвет на България

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 11591 |18.02.2022 Европа предупреждава: Имотен балон се надува в България . 3| 22993 |04.02.2022 Психиатричната помощ в България: Бивши сгради за ”бивши” хора - Част II . 37| 16289 |30.01.2022 Експерт: Агентите на „Газпром“ в България забавиха интерконектора с Гърция . 0| 3247 |12.01.2022 Младежкият дом в Русе стартира записването за конкурса-рецитал „За да я има България“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads