Реклама / Ads
3| 7433 |12.09.2012 АКТУАЛНО

Браншовите организации в автосервизния сектор се обединяват и настояват за въвеждане на регулации в дейността им

.
На 15 септември (събота) в конферентната зала на хотел „Албена“, гр. Хисаря, от 10:00 ч. по инициатива на САС (Съюз на автосервизите – София) ще се проведе първа Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност.
 

 

На срещата ще присъстват представители на Съюзите на автосервизите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен и Стара Загора, както и на Сдружение за качествени автомобилни ремонти – Русе.

 

Поводът за организирането на срещата е съществуващата към момента фрапираща липса на регламентация и регулации в автосервизния сектор в България, които пряко застрашават както безопасността на движението по пътищата, така и правата на потребителите, спазването на екологичните норми, събираемостта на такси, данъци и осигуровки, безопасността на труда, противопожарната сигурност и пр.

 

За да се предприемат адекватни мерки за преодоляване на тези проблеми и за повишаване на качеството на автосервизните услуги, през последните месеци на много места в страната бяха учредени сдружения на лицензирани сервизи, които настояват за промяна на съществуващата ситуация и въвеждането на релевантни механизми по отношение на регламентирането на сервизната дейност чрез нарочна наредба или закон. „Целта ни е не само да алармираме гражданите и институциите за сериозната цена – икономическа, екологична и спрямо личната безопасност, – която се плаща поради липсата на регулации и изисквания в автосервизния сектор, но и да дадем конкретни предложения и решения за последващи действия относно излизане на сервизната дейност от сферата на сивата икономика,  регламентиране на търговията с резервни части и сервизната дейност“ –  обяснява Емил Германов, председател на Съюза на автосервизите, София, който е и инициатор на.

 

– „Уверени сме, че първата Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност ще даде старт на реални промени и заявяваме категоричната си готовност за обединяване усилията на организациите, които представляваме, и за предприемане на съвместни действия пред  държавни и местни органи за защита правата на гражданите да получават качествени услуги и за борба със сивата икономика в сектора.“

 

Първата Национална среща на браншовите организации в областта на автосервизната дейност ще е открита за представители на медиите, като на нея се очаква всички участващи сдружения и организации, които споделят горепосочените цели за европейско развитие на автосервизния сектор в България,  да обсъдят и подкрепят единна позиция за конкретни мерки в посока регламентиране на дейността на автосервизите у нас.

 

За контакт: Емил Германов, председател на Съюза на автосервизите – София /САС/, тел: 0887801150

 

Хотел „Албена“ в Хисаря, където ще се проведе мероприятието, се намира на адрес ул. „Деветте деца на Еани“ № 8, тел: 0337/65581 и 0884131565

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8591 |11.09.2012 Църквата скочи срещу голия задник на Азис . 49| 10331 |06.09.2012 Кеворкян и Любен Дилов ще изправят Нова тв на крака . 0| 9542 |05.09.2012 Помните ли българския "Титаник" на Охридското езеро? . 12| 17278 |31.08.2012 Вальо Пламенов – гаранция, че сте в час

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads