Реклама / Ads

0| 4087 |23.02.2017 АКТУАЛНО

БСП: Решението на ВАС за билетчето е победа, да не се обжалва

.
На 22.02.2017 г. Административен съд – София отмени като незаконосъобразна Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община и приложенията към нея, приета на 14 април 2016-та. Приемаме решението на съда като победа на гражданите на София и справедливостта.

Напомняме, че ние, общинските съветници от групата на „БСП Лява България“, гласувахме единодушно против Наредбата и увеличаването на цената на билета за еднократно пътуване. Обжалвахме решението на СОС, с което беше приета тази Наредба, пред Областния управител на София град и взехме активно участие в делото пред Административен съд – София.

 

Решението на съда потвърди  правотата на възраженията ни, че увеличението на цената на билета за еднократното пътуване от 1 лв. на 1.60 лв. е произволно определена, икономически необоснована, социално несправедлива и непоносима за гражданите. Увеличението на цената с 60% не гарантира качествена услуга и не стимулира софиянци да ползват по-често обществения транспорт. Съдът е приел за основателни и аргументите ни, че увеличената цена на еднократния билет на практика прехвърли "икономическата тежест" само върху тези, които нямат финансовата възможност да си закупят дългосрочни абонаметни карти или ползват нямат нужда от такива.

 

Считаме, че решението на Административен съд - София за справедливо и законосъобразно, поради което то не следва да бъде обжалвано пред Върховния административен съд. Позицията на представителите на ГЕРБ и Столична община, че решението на СОС е отменено само поради процедурни нарушения са несъстоятелни и са опит да се удължи времето, през което хората да продължават да плащат скъпия еднократен билет.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 5182 |02.02.2017 Нови тапи в София. Решението - още платени паркинги . 4| 4346 |01.02.2017 Менда Стоянова: Решението за машинното гласуване е притеснително . 2| 3502 |01.02.2017 Томов: ЦИК ще се съобрази с решението на ВАС за машинното гласуване
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ