Реклама / Ads
10| 8658 |05.03.2015 АКТУАЛНО

Клошари намирали трупове на лобното място на Вероника

.
Вероника Здравкова, която вече не е сред живите
Районът, в който е станало нападението и убийството на Вероника Здравкова, е зона на здрача. Ромка от близкото гето разказа, че там непрекъснато стават нападения и обири. Там се преследвали жени и много често се чували писъци. На това място нееднократно са ставали убийства, като неразкритите са четири. Клошари намират трупове там.
Ангел Славчев се обяви за връщане на смъртното наказание в студиото на TV7. За какво живеем в тази държава? Дете на 23 години за какво е виновно?, посочи емоционално той.

Убиецът на студентката Вероника Здравкова трябва да бъде осъден на доживотен затвор без право на замяна в стая 2 на 2 и до края на живота си да живее с мисълта за това, което е извършил, смята младата Елеонора Александрова, чието писмо до убиеца на Здравкова обиколи Фейсбук. Александрова споделя, че не познава жертвата.

Ето и писмото ѝ от Фейсбук без редакции:

"С какви чувства посрещна началото на новия месец? Това начало като убиец как ти се отразява? Чувстваш ли се като пречистен след това, което причини на една невинна душа, която тепърва навлизаше в дебрите на живота? Получи ли екстаз, виждайки сълзите на един баща, молейки се пред цяла България момиченцето му да бъде намерено?

Почувства ли се горд българин днес, на 3-и март, и ако да - по каква причина? Заради това, че един човек намери "творението" ти, или заради това, че преди 137 години едни хора в една държава извоюваха свободата си, повечето от които с цената на живота си, само за да може днес ти, който и да си, да съществуваш? Защото от няколко дни ти не живееш, ти съществуваш. Как се чувстваш сега? Вечеря ли? Ще заспиш ли тази нощ?

Защото Вероника няма да вечеря, но ще спи... тя спи и така ще е оттук нататък благодарение на теб. Семейството ѝ също няма да вечеря и няма да спи... много време ще е така... заради теб. Щастлив ли си? Пожелавам ти да я сънуваш всеки път, когато заспиш, да се чувстваш така, както се е чувствала тя тогава, когато ти си ѝ прекършвал крилете.

Това е твоята присъда, дано живееш, за да страдаш, смъртта ти ще бъде най-леката присъда за теб. Няма да има по-голяма присъда от това всеки път, щом затвориш очи, да виждаш нейния поглед. Пожелавам ти всяка секунда, в която премигаш, да виждаш сълзите и ужаса в погледа на мъжа, който я е отгледал с най-голямата любов на света - баща ѝ... Четеш ли сега? Четеш ли съболезнованията от близки, познати и непознати на един прекършен живот? Осъзнаваш ли колко нужна е била тук, на Земята?

Всяка една буква, всяка една дума е наказание за теб, защото българите - мачкани и унижавани, за пореден път доказват, че в болката са едни - състрадателни, обичащи и обединени. Почивай в мир, Вероника!"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7297 |04.03.2015 Кънчо за Борисов: Има шлифер, има и кой да го държи . 13| 5415 |04.03.2015 Станишев: Влизането в Шенген ще ни обедини като това за ЕС и медиците в Либия . 27| 7072 |04.03.2015 Фрог научи: Спрягат Димитър Георгиев за шеф на МВР . 69| 14791 |04.03.2015 Оля Ал-Ахмед: Немцов нямаше цип нито на устата, нито на панталоните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads