Реклама / Ads
1| 13677 |13.09.2016 АКТУАЛНО

Криминалното разграбване на активи от КТБ продължава

.
Поредният актив, който ще бъде продаден за „жълти” стотинки, е новата печатница в гр. София, местност „Христо Ботев”. Това не е случайно, защото купувачът е отдавна ясен– Делян Пеевски.
За предстоящата кражба на Пеевски на гърба на кредиторите на банката алармирахме още преди една година:

Какво се случва

 

Първи опит за грабеж:
С обявление от 10.08.2016 г., едно от оръжията на синдиците на КТБ АД – ЧСИ Стоян Якимов, оценява печатницата на 2 314 500 лева и я обявява на публична продан.

 

Печатницата е собственост на Партнер лизинг АД и представлява имот на площ от близо 29 700 кв. м. заедно с построената сграда с РЗП от 11 000 кв. м.

След острата реакция от страна на нас и още една две медии за безумната цена, проданта моментално е свалена от сайта на частните съдебни изпълнители.

Втори опит за грабеж:
На 01.09.2016 г. същият ЧСИ пуска нова обява за публична продан вече на цена от 4 390 751, 20 лева.

 

Цената за 1 к.м. „главоломно” скача двойно.

 

Въпрос към ЧСИ Якимов: Как е възможно в рамките на 1 месец цената на един имот да скочи двойно?

 

Предистория:
Преди няколко години КТБ АД отпуска кредит на фирма свързана с Пеевски в размер на около 90 млн. лева за закупуване на имота, за построяване на сградата и за закупуване на цялото печатарско оборудване. Пеевски преустановява да изплаща своите задължения в началото на 2014 г. с цел да придобие по-късно печатницата от ЧСИ на занижена цена. Съвсем съзнателно теренът и сградата се продават без печатарското оборудване, за да не се явят външни купувачи, освен предварително определените за целта. В схемите на грабежите за всички е ясно, че цените са занижени, но в случая на ЧСИ Стоян Якимов са криминално и скандално ниски.

 

Очакваме до 2-3 месеца чрез подставена фирма Пеевски ще купи печатницата за около 4 000 000 лева – без оборудването. Тъй като всичко е предварително режисирано първоначално вероятно няма да се появи купувач и цената ще бъде допълнително занижена, за да се получат нещата уж по-прозрачно и обосновано. Спомнете си какво се случи със сградата на „Агрокомплект“ в София, открития развлекателен център „СТРАНД“ в Бургас и много други активи на КТБ.

 

След сделката с печатницата, но не преди това, за да е всичко точно, същият Стоян Якимов ще обяви на публична продан и печатарското оборудване, което е трайно прикрепено към сградата. Цената сигурно ще е около 30 – 40 хил. лева.
Кой ще бъде купувачът на оборудването?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4605 |13.08.2016 Fibank премина успешно прегледа на качеството на активите и стрес теста . 0| 4421 |04.07.2016 Шефът на Петко Сертов разпродавал активи . 1| 13834 |29.06.2016 „Секс джихад” активират радикалните ислямисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads