Реклама / Ads
49| 18399 |14.04.2020 АКТУАЛНО

Лабораторен лекар: Хората са умрели от страх. Да ме арестуват за това, че говоря

.
Д-р Георги Тодоров
Аз не съм платил една стотинка да се изуча и сега е дошло време ние да върнем на хората това, за което са ни изучили. В експертният съвет няма един лабораторен лекар. Това, какво се е случило е без значение. Въпросът е какво сме направили ние. Направили сме една платформа, в която ще покажем на хората, че можем бързо да съберем информацията и да освободим страната от това, което в момента се опитват да ми кажат: „Стой си вкъщи и да видим какво ще стане“. Еми нищо няма да стане.
 

Това каза лабораторният лекар Георги Тодоров от Русе пред Валя Ахчиева. Думите на медика добиха популярност и във Фейсбук. Ето какво обясни той пред журналистката:

 

 Практически искаме да освободим страната като натрупаме достатъчно тестове и достигнем до състоянието на това каква е  заразяемостта, болестността и т. н. Няма да има никакъв аргумент срещу това да ни карат да ходим с маски и да хванем бактериална пневмония. Първо съм лабораторен лекар,  второ съм работил твърде дълго и твърде неприятни инфекциозни заболявания в Африка, специално в Гана. И си познавам професията.

 

Тези тестове си ги купуваме, като ги заявим на фирмите. Хората плащат около 24 лева. Лошото беше, че първите тестове, които имаше, бяха изкупени от ВМА. Това породи дефицит и ние не можехме да изследваме. Кой има компетенции в Щаба от лабораторна медицина? На кой му разбира главата от лабораторна медицина? Искам един от тях да го видя.  Преди да стана лабораторен лекар, съм бил лекар в с. Крушаре, лекар на кораб, лекар на БМФ, лекар в Гана, лекар при ебола. След като се прибрах в България, мой избор бе да мина към лабораторната медицина.

 

Няма да кажа за случая със 72-годишната жена, защото здравните власти са си предписали повече права, отколкото имат за репресия върху хората. По мои данни тя е в инфекциозна болница в София. На жената и няма нищо. Има един болен и 13 заразоносителя, на които им няма нищо. Не може да набеждаваш това за особено опасна инфекция и да държиш един човек затворен. Твърдя, че не са направени бързите тестове както в Германия и никой няма никаква идея за картинката в страната. Някои хора са си присвоили повече репресивна власт върху себе си и затова не искам да кажа нищо. Да дойдат да ме арестуват за това, че говоря нещо.

 

Въпросът е какво сме направили-организирали сме се българските лекари за тестваме, да разпитваме, да не ни е страх, да сме на първа линия и да сложим картинката и да обясним. Ако съберем резултатите от 300 хиляди теста ще обобщим и ако онова, което сме намерели е онова, което очакваме, ще обявим, че трябва да се премахне извънредното положение, защото ще го мотивираме. Трябват ни 300 000, за да екстраполираме, така, както направиха корейците.  Те тестваха 2 млн. души на 50 млн. население. Моят персонал се изпокри от страх. Хората са умрели от страх. Дължат се с нас сякаш това е особено опасна инфекция. Ако ген. Мутафчийски го пусна в особено опасна инфекция, не зная как ще се държи. Искам да го видя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5008 |18.03.2020 Жител на Банско: Хората са уплашени, градът е пуст . 0| 5402 |02.03.2020 Любомир Кючуков: Турция използва хората като инструмент . 12| 8069 |28.08.2019 Проф. Александър Маринов: ГЕРБ са амортизирани, хората искат нов кмет на София . 3| 7596 |03.07.2019 Общински съветник: Фандъкова заблуждава хората, че няма да се строи в Борисовата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads