Реклама / Ads
4| 11635 |26.10.2012 АКТУАЛНО

Маите на протест срещу края на света

.
Народът на маите в Гватемала се вдигна срещу мита за предстоящия апокалипсис на 22.12.2012 г. Те обвиняват правителството и туристическите организации, че от алчност разпространяват мита за края на света през декември.
 

"Протестираме срещу измамите, лъжите и изопачаването на истината и превръщането на нашия фолклор в източник на печалби", каза Филип Гомес, председател на сдружението на маите.

"Те не казват истината за календара", заяви той. За "всеки случай", Министерството на културата на Гватемала за деня, „отбелязващ края на света" е организирал масова проява, на която се очаква да присъстват повече от 90 хиляди души. От своя страна, представителите на маите са започнали да оговарят туристическите сътрудници да отменят това събитие, което обиждало тяхната култура.

Специалистите отбелязват, че за маите 21 декември е край на един календарен цикъл, но не и в света. Новият цикъл "означава начало на големи промени в личен и семеен план, както и на човечеството и в природата ще настъпи хармония и баланс", се казва в изявление на сдружението на маите.

Маите са оставили послание, записано върху камък, на което се основават най-различни тълкувания по темата. То съдържа седем предсказания:

1. В първото предсказание маите доказват, че Вселената има цикли – периоди от време, които започват и свършват като деня и нощта; че сега се намираме в края на един такъв цикъл, в един период на трансформация, наречен “време на безвремие”, което ще приключи в събота, 22 декември 2012 година и ще промени напълно планетата и човечеството; че Слънчевата система се върти по елипса около центъра на галактиката, откъдето на всеки 5125 години получава един синхронизиращ импулс. Това е “сърцебиенето на Галактиката”, която синхронизира всички живи същества, водейки ги към една по-съвършена хармония.

2. Според второто предсказание, с повишаването на честотата на вибрациите на Земята, нашите клетки, които също се опитват да се хармонизират с новия ритъм, предизвиквайки промени в поведението ни. Човекът се изправя срещу своите страхове, терзания, съмнения, за да се освободи от тях и да постигне по-висока вибрация, заедно с планетата и Вселената.

Страхът, омразата, нетолерантността създават ниски вибрации. Любовта, разбирателството, уважението предизвикват високи вибрации.
Поведението на човек може да увеличи или намали вътрешната му енергия. По-малко вътрешна енергия води до повече депресия и тъмнина. Повече вътрешна енергия – повече мир и щастие.

Проверката на резултата от човешкото поведение след която и да е постъпка позволява да се разбере дали тя е повишила или намалила жизнената енергия. Ако човек е нарушил вътрешния си мир, значи е действал без респект към другите, може би несъзнателно, намалявайки своята вътрешна енергия. Ако човек се чувства добре, значи е действал с разбиране, уважение, оценявайки събитието като възможност да опознае живота. Това значи, че е постъпил мъдро, увеличавайки своята жизнена енергия.

Според второто предсказание се намираме в големия огледален салон, във време, когато всеки човек ще съди сам себе си.

3. Третото предсказание казва, че вълна от горещина ще повиши температурата на планетата, предизвиквайки климатични, геоложки и социални промени в безпрецедентен мащаб и с изненадваща скорост. Според маите увеличаването на температурата ще се дължи на различни фактори, някои от тях създадени от човека. Липсата на синхрон с природата задейства процеси на самоунищожение. Други фактори ще са предизвикани от Слънцето, което засилва своята активност с увеличаването на вибрациите си.

4. Четвъртото предсказание ни известява за подмладяването и раззеленяването на планетата, когато ледът и снеговете от полюсите ще се превърнат във вода, която ще стигне до места, където не я е имало през последните хилядолетия. Това ще промени формата на континентите, където живеем сега.

Магнитното поле на земята отслабва, появяват се огромни дупки над полюсите, които ще допуснат радиоактивните лъчи на Слънцето до повърхността на планетата. Маите са казали, че това е начин, по който Земята се пречиства и самоозеленява.

5. Петото предсказание казва, че всички системи, основани на страха, върху които е изградена нашата цивилизация, ще се трансформират едновременно с планетата и човека, за да отстъпят на една нова ера на хармония. През следващите 13 години (1999 – 2012) ще видим как се разпада политическата и икономическата система. Ще се разпадне и електрозахранващата мрежа и това ще доведе до криза на всичко останало в системите – правораздаване, политика – социална, военна, религиозна. Това ще промени цялостно структурата на обществото. Съвременното общество по принцип е ориентирано към агресия и защита, не е съвместимо с една универсална хармония. Системите ще се разпаднат, за да се изправи човекът сам срещу себе си, за да разбере необходимостта да реорганизира обществото, за да продължи по пътя на еволюцията, който ще ни позволи да разберем сътворението.

6. Шестото предсказание разказва за финала на прехода на този календарен цикъл в следващия – Галактическото зазоряване. То предрича, че през следващите години ще се появи комета, чиято траектория ще застраши съществуването на човечеството.

Маите са виждали кометите като вестители на промяна, които идват, за да нарушат съществуващото равновесие, за да се променят структурите, позволявайки еволюцията на колективното съзнание. Всички условия, дори най-неблагоприятните, са възможности за опознаване на живота, за развиване на съзнанието и разбиране на сътворението. Затова човекът непрекъснато се изправя пред неочаквани ситуации, които причиняват страдание. Това го подтиква да обмисли своите отношения със света и другите хора. Така, посредством много опити през много животи, той ще разбере универсалните закони и смисъла на сътворението.
За маите Бог е проявата на живота, намира се във всички форми и е безкраен.

7. Седмото предсказание ни говори за преминаването на нашето съзнание в едно ново измерение, където ще живеем в хармония с планетата в една вселена на мир и разум. Слънчевата система в своята циклична обиколка излиза от Нощта, за да навлезе в Зората на галактиката. След 2012 година, светлината от центъра на галактиката ще синхронизира всички живи същества, ще им позволи съзнателна вътрешна промяна, която ще създаде нови реалности.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7839 |21.01.2012 Българин загина в Афганистан 2 дни преди края на мисията си . 21| 6402 |27.12.2011 Протестиращият човек е събитието на 2011 . 14| 10904 |06.11.2011 Астероид лети към Земята дни преди края на света? . 18| 6007 |07.11.2010 Трети протест на служителите на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads