Реклама / Ads
8| 10239 |04.10.2018 АКТУАЛНО

Мирослав Иванов: Къде излъга Пацо КОНПИРа?

.
Пламен Георгиев, шеф на КПКОНПИ
Пламен Георгиев щедро обявява как благодарение на действията на КПКОНПИ държавата СКОРО щяла да си прибере 125 млн. евро от кредитираното от КТБ. Това са две лесно проверими лъжи.

Най-много обичам, кгато държавни чиновници, хем висши, лъжат най-брутално по лесно проверими факти. Ей го например Пламен Георгиев - шеф на Комисията за противодействие корупцията и отнемане на противозаконното имущество. 

В интервю за един от кенефите на Пеевски, маскиран като сайт, Георгиев щедро обявява как благодарение на действията на КПКОНПИ (екс КОНПИ) държавата СКОРО щяла да си прибере 125 млн. евро от кредитираното от КТБ.

 

Значи в едно изречение - ДВЕ ЛЕСНО ПРОВЕРИМИ ЛЪЖИ.

Георгиев не споменава кое е конкретното дело по обясними причини - за да не се разконспирира като обикновен долнпробен лъжец.

Делото е лесно за разпознаване разбира се, стига да си в темата.

По думите на Георгиев става дума за дело, в което КПКОНПИ е помагач на синдиците на КТБ.

 

И така - просто е. Делото е 1806 от 2016 г. и е заведено от синдиците на КТБ срещу британската компания VTB Capital. То се гледа още на ПЪРВА инстанция. Но това дори не е най-важното. Искането на синдиците най-общо е да поделението на ВТБ да им преведе 125 млн. евро, което разликата между онези 300 млн. евро, с които уж Спас Русев купи през 2015 г. дълга на собственика на БТК към ВТБ и реаланата стойност на дълга - около 175 млн. евро. 

 

КЪДЕ ИЗЛЪГА ПАЦО КОНПИРа:

1. Първо тези пари няма да се върнат в масата на несъстоятелност на КТБ без решение на британски съд. Защото цялата история с БТК и VTB Capital се разиграва във Великобритания. Така че решението на българския съд, каквото и да е, практически НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ.

2. Дори по делото в България съдът се е прознесъл и това не в полза на синдиците на КТБ, нито на държавата:

 

"ПРЕКРАТЯВА производството по делото в частта му, с която КТБ АД/н/ е предявила за разглеждане срещу ответника ВТБ КАПИТАЛ ПЛС иск с правно основание чл. 60а ЗБН".

Делото наистина продължава да се търкаля с експертизи по искания на КПКОНПИ. Но претенциите на комисията са блокирани от друго дело, по което КПКОНПИ е ищец и което стигна до Съдът на Европейския съюз в Люксембург, който ще трябва да се произнеса дали българският вариант на "гражданска конфискция" не противоречиви на основни европейски правни норми. 

 

Та така. Когато зелените еуглени се разшават в опит да покажат, че нещо вършат. Нещо различно от това да са бухалки.

 

Мирослав Иванов, Фейсбук

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10474 |20.08.2018 Бранимир Ботев: Големият проблем е къде изчезват милиадрите от туризма . 8| 7192 |19.07.2018 Президентът пита Борисов: Служебното правителство събра 1,6 млрд. лв., къде са . 13| 19042 |12.06.2018 Почернена майка към Калина Крумова: Не те ли е срам за взетите пари, къде ти е експертизата? . 12| 14061 |13.02.2018 Къде живее министърът на МВР? Не е в България...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads