Реклама / Ads
1| 7375 |09.08.2016 АКТУАЛНО

Първо във Фрог: Д21 на Дончева бие шута на БСП, оттегля се от разговори

.
Татяна Дончева
ПП „Движение 21” се оттегля от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати за президент на републиката. Бихме искали да благодарим на онези 49% от членовете на БСП, които подкрепиха идеята за партньорство с „Движение 21” и за общо явяване на предстоящите президентски избори. Благодарим и на 48-те общински организации на БСП, които са номинирали лидера на „Движение 21” Татяна Дончева за кандидат за президент и вицепрезидент, казват от Д21 в позиция, която получихме на редакционната си поща.

Ето какво казват още от Д21: Действията на ръководството на БСП от началото на разговорите до момента създават впечатление, че БСП е раздирана от колебания и вътрешни противоречия, и не е готова за преговори. Това поведение дава основания да смятаме, че за ръководството на БСП победата в президентските избори е по-малко необходима, отколкото създаването на впечатление за подем на партията им.

 

Има съществено разминаване в разбиранията и подходите на „Движение 21“ и на БСП към предстоящите избори. Ръководството на БСП настоява преговорите да доведат единствено и само до съгласуване на т.нар. „обща лява кандидатура“ и „обединение на лявото“ срещу ГЕРБ и дясното. Ние от самото начало смятаме, че поставянето на изборната надпревара върху плоскостта „ляво-дясно“ работи в полза на кандидата на ГЕРБ. Твърдо сме убедени, че изборите за президент на републиката трябва да се възприемат като етап от продължителен процес на промяна в политическото статукво на прехода. В този процес трябва да бъдат увлечени партньори от целия политически спектър, които се обявяват за такава промяна.

 

Проблемите, които обществото ни трябва да преодолее, имат еднакви решения за поддръжниците и на левите, и на десните политически идеологии. Гражданските, политическите и икономическите свободи, справедливостта, върховенството на закона, са предпоставки, без наличието на които не може да бъде реализирана която и да е демократична политическа идея.

 

Недоволството у хората от това, че мафията е овладяла държавата расте непрестанно. Необходимо е обаче, гражданите да осъзнаят, че за да си върнем държавата, трябва чрез избори да овладеем институциите.

 

Приехме поканата от страна на БСП за разговори относно изборите за президент на републиката, тъй като отчитаме, че без симпатизиращи на лявото хора, ГЕРБ и Борисов не могат да бъдат отстранени от президентската институция. Имайки предвид гореизложеното, „Движение 21” се оттегля от разговорите за подкрепа на посочените от БСП кандидати. В следващите седмици ще продължим да водим консултации с различни партии и неправителствени организации за характера на промените, които целим и за личностите, които могат да реализират промените чрез президентската институция, казват от Д 21.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5130 |25.07.2016 Дончева: Турция може да влезе за часове у нас, смешно е да пращаш 200 човека на границата . 0| 4200 |12.07.2016 Дончева и БСП: Президентът да е евроатлантик, но гъвкав към Русия . 0| 4391 |05.07.2016 Даниела Дончева е новият шеф на Софийския апелативен съд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads