Реклама / Ads
13| 7105 |28.02.2024 АКТУАЛНО

Съдия Цариградска: Стар похват в съветските държави е да се приписват престъпления от голям обществен интерес на хора с психични разстройства

.
Съдия Владислава Цариградска
"Очевидно „Червеният пират" е познат на МВР като системен извършител, всяващ смут и паника, но спрямо него не са били предприети адекватни действия. Няма отговор на въпроса дали това заподозряно лице не е изпълнило чуждо поръчение?", пише съдия Цариградска.
 

Съдия Владислава Цариградска, Facebook. Заглавието е на редакцията на ФрогНюз.

 

Изнесената информация от директора на ГДБОП е неубедителна. От изявлението изглежда, че заподозреният „Червеният пират“ все още не е установен, задържан и разпитан. От това следва, че дори действително този „психически неуравновесен" човек „със скитнически начин на живот“ да е фактическият изпращач на електронните съобщения, това не означава, че не се касае за усложнена съучастническа престъпна дейност. Очевидно „Червеният пират" е познат на МВР като системен извършител, всяващ смут и паника, но спрямо него не са били предприети адекватни действия. Няма отговор на въпроса дали това заподозряно лице не е изпълнило чуждо поръчение?


Обръщам внимание, че няма никаква информация дали се проверява първото предупреждение към мен, свързано с публичните ми участия и публично говорене за мафиотското контролиране на магистрати. Съобщението да се „кротна“ преди участието ми в NOVA телевизия на 19.02.2024 г., преди да започне масираната психическа атака чрез имейли, ми беше предадено, че изхожда от името на Веселин Иванов – директор на Дирекция „Публична комуникация“ при главния прокурор. Може ли „Червеният пират“ да е изфабрикувал такова заблуждаващо съобщение? Дали неуравновесеният скитник има психична годност и способност да градира заплахите, след като не се подчинявам на първите?


Приписването на престъпления от голям обществен интерес на хора с психични разстройства е стар похват в съветските и постъветски държави.


В работата ми на съдия съм поставила принципната опасност прокуратурата да припише престъпления на лица с психични разстройства без да докаже по безспорен начин това пред съда и да се гарантира справедливост и истинност на процеса. По мое запитване до Съда на Европейския съюз от 2018 г. се постанови задължително решение по дело С-467/18 г. по тълкуване на европейските стандарти за справедлив процес за хората с психични разстройства, заподозрени в извършване на престъпления.

Бел. ред: След убийството на Мартин Божанов - Нотариуса, съдия Цариградска припомни за заплахи, получавани в миналото от негова страна. След това разказа, че заплахите продължават и днес. Вчера директорът на ГДБОП главен комисар Явор Серафимов, коментира заплахите срещу магистрата, като заяви, че заплахите идват от скитник с псевдоним "Червения пират", който отправял заплахи срещу вицепремиера Мария Габриел и министри. Веднага се повдигна въпросът дали това изказване не умаловажава ситуацията и не е опит казусът да бъде заметен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 11420 |26.02.2024 Креватни емоции и трупове: Любовница на Путин сменя Маша във Външно на Русия? Трусове в София . 2| 3989 |26.02.2024 Кои министри ще запазят постовете си? Очаква се днес анализът на Денков и Габриел . 3| 3923 |24.02.2024 "Писма от Украйна": Истината за украинските българи и едно предупреждение за България . 8| 7631 |23.02.2024 Гръцкият бизнесмен Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads