Реклама / Ads
8| 7402 |18.12.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Свидетели по знакови дела сезират ЕК, животът им виси на косъм, МВР бездейства

.
Свидетели по знакови съдебни дела ще сезират ЕК за тоталното бездействие на МВР и прокуратурата в България. Те алармираха през Фрог нюз за проблема, тъй като научили, че им готвят убийства, но никой не ги защитава.

Оказва се, че в службите и по-конкретно в Главна дирекция "Национална полиция” получили множество сигнали за заплахи за живота на един или друг свидетел. Те са заведени като официални документи, но по тях изобщо не се работело. Така в момента на карта бил поставен живата на поне 10-на души, намерели сили да се изправят в съда и да дадат показания за опасни бандити. В същото време ченгетата и държавните обвинители не си мърдали пръста да ги предпазят.

Преди няколко години ключови свидетели бяха публично екзекутирани. Двама от тях-Хрисим Хрисимов и Красимир Гочев-Шмид се готвеха да дадат показания в съда срещу Йоско Костинбродския. Преди тях същата участ споходи и Йорданка Запрянова, майка на убития Константин Дишлиев, независимо, че съдебните органи поискаха тя да е под специална защита.

Особено показателен за възможностите на МВР да пази човешкия живот е случаят с убития адвокат Петър Лупов от Велико Търново. За това деяние трима от групата „Килърите” се обзаведоха с доживотни присъди. Преди да бъде застрелян, в местната полиция са имали информация, че бизнесменът Георги Вълев го е поръчал. Преди да бъде убит, Лупов е бил пребит, а колата му запалена. Ченгетата са знаели, от къде му идват проблемите, но не са си мръднали пръста да го спасят. По-късно истината за тяхното бездействие лъсна в съдебната зала.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 9804 |14.12.2017 Николай Цонев за Фрог: Роман Василев най-долно лъже, позорна работа . 0| 3907 |13.12.2017 БОЕЦ пред Фрог: Обществен съвет да решава казуси като този с Ваня Рибчева . 5| 5130 |11.12.2017 Нина Мирчева за Фрог: Евреите у нас клеймят Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads