Реклама / Ads
0| 4313 |07.11.2018 АКТУАЛНО

Специални цени през Movember в Хил клиник

.
Международната кампания Movember срещу рака на простатната жлеза става все по-популярна. Част от инициативата в България от години е столичната специализирана Хил клиник. През 2018 за пореден път екипът й реши да намали цената на пакета „Профилактика на простатната жлеза“ наполовина и той да струва едва 25 лв.

Идеята им е да мотивират повече мъже над 50 да посетят уролог за своя годишен преглед. Също така през целия номеври в клиниката онкоболни с рак на простатата ще се възползват от безплатно второ мнение при специалист. Традиционно Хил клиник участва в кампанията Movember с единствената цел да бъде повишен процента на диагностицираните рано пациенти с простатен карцином. Ако ракът се хване навреме шансът за пълно излекуване е на лице. Разбира се трябва да се приложи адекватно лечение, за което екипът на Хил клиник разчита на виртуоза на лапароскопската хирургия в Европа проф. Йенс-Уве Щолценбург.

 

- Професор Щолценбург, кое е съвременното лечение на рак на простатата?

 

- Когато говорим за модерна медицина без съмнение лапароскопския метод трябва да измести традиционната отворена хирургия. Неговите предимства са категорични: намалена травматичност и усещане за болка, минимална инвазивност, перфектна визуализация – използва се специално видеооборудване с възможност за увеличаване на изображението на мястото, където се работи, значително намален риск от усложнения и инфекции, бързо възстановяване и не на последно място отличен медицински резултат. По лапароскопски път в Хил клиник извършваме почти всички видове операции в урологията: върху бъбрек и легенче при кисти и рак, върху уретер – каналчето, по което урината се пренася от бъбрека до пикочния мехур, върху пикочния мехур и най-често при рак на простатната жлеза.

 

- Говори се, че има ръст в новооткритите простатни карциноми. Вярно ли е това?


- Статистиката в цял свят показва все повече пациенти с рак на простатата. Отчасти това се дължи на застаряването на населението, отчасти на много по-широката скринингова кампания. Мъжете се отнасят по-отговорно към здравето си и редовно посещават своя личен уролог. Тук е мястото да кажа, че всеки трябва да избере своя лекар-специалист още на 45-50 годишна възраст и до края на живота си да го посещава поне веднъж годишно за профилактичен преглед. Науката е съгласна, че ракът на простатата е най - често срещаното туморно заболяване при мъжете на 50 годишна възраст. Казват, че всеки 9ти мъж, който доживее до 60-годишна възраст ще развие злокачествен тумор в простатата си. Заболяването може да се разгръща бавно и незабележимо, като понякога остава дълго време ограничено само в жлезата. В същото време ракът на простатата може да бъде и много агресивен и рано да се разпространи с метастази по тялото. Едно е безспорно - колкото по-рано се установен карцинома, толкова по-добри са шансовете за излекуване.

 

- Какво трябва да е лечението?


- Решение за лечението следва да се вземе като се имат предвид много фактори, вкл. степента на злокачествения процес, евентуални разсейки, общото физическо състояние на пациента, възрастта му и др. В най-добрия вариант пристъпваме към радикална простатектомия – това е хирургия, която гарантира 100% излекуване на пациента. Радикалното лечение означава пълно унищожаване на тумора. Това става чрез оперативно премахване на простатната жлеза и прилежащи структури. Целта на операцията е да се отсрани цялата простата между пикочния мехур и уретрата, едновременно със семенните мехурчета. Това е сериозна оперативна интервенция, която следва да се извърши от опитен екип и съгласно добрите медицински практики. Тук е мястото да подчертая, че хирургичната работа на екипа на Хил клиник е на световно ниво. Лечението, което се предлага в тази българска клиника е аналогично с това, което може да получите в голяма болница в Германия, Франция или Испания. Естествено и цената ще е много по-ниска от тази, която пациентът трябва да плати в европейска болница. Затова смятам Хил клиник за добра опция за всеки пациенти с рак на простатата както от гледна точка на медицинската услуга, която ще е на необходимото ниво, така и като икономически по-изгодна опция.


За повече информация: 02 439 3131 или hillclinic.com

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8341 |17.09.2018 Президентът отказа да се срещне с управляващата коалиция за освобождаването на Младен Маринов . 2| 5187 |08.09.2018 6888 са катастрофите през 2017 г., а загиналите - 682 . 8| 4605 |07.09.2018 Синдикат алармира: Над 4000 учители ще се пенсионират през 2018 г. . 9| 6900 |23.08.2018 Президентът Радев: Криза в държавността - за това говори драмата с ”Олимпик” и ТР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads