Реклама / Ads
0| 6584 |22.03.2017 АКТУАЛНО

Световен ден на водата

.
„Вода! … Ти си най-голямото богатство, което съществува на света“ – тези думи на френския писател, Антоан дьо Сент Екзюпери ни напомнят да отдадем необходимото внимание, на този специален Световен ден на водата, на нашия най-ценен природен ресурс, като незаменим елемент за живота на човечеството.
 
Водата, която пием в София е една от най-чистите в Европейския съюз и със сигурност най-висококачествената питейна вода в цяла България. Нивата й на PH са близки до водното съдържание на човешкия организъм. Качеството на софийската вода се измерва в 78 точки, на места, посочени и избрани от Столичната регионална здравна инспекция. Показанията на тези точки и резултатите, които сме постигнали дотук, могат да се проверяват на сайта на дружеството.

Предоставяме информация в реално време на нашия уебсайт. Сертифицирани сме по международен стандарт за качество ISO 9001:2015 за услугите за потребители. Нещо повече, проучване на Алфа Рисърч, проведено през април 2016 г. показва, че 76% от респондентите са доволни от нивото на услугите, предоставяни от „Софийска вода“ и 100% от тях са съгласни, че доставяме много надеждна техническа услуга.

 

През последните пет години, благодарение на нашите усилия, бяха спестени 55 милиона м3 вода на природата. Това е равностойно на годишното потребление на град с 800 000 жители, т.е. почти толкова, колкото потребяват общо в Пловдив и Бургас!

 

Всички вложени от нас средства през последните пет години – над 230 милиона лева, инвестирани в дейността на „Софийска вода“ са в полза на 20% от населението на цяла България. Това е повече от половината от инвестициите на всички ВиК дружества в България взети заедно. Въпреки това предложенията за увеличаване на цената не са приемани през този период с едно единствено изключение за леко увеличение през 2016 г.

 

Бихме искали да ви информираме, че цената на кубичен метър вода в София е не само най-ниската сред европейските столици, но и една от най-ниските в България.

 

Обсъжданията на предложения бизнес план с регулатора бяха продължителни, трудни, но винаги конструктивни. В крайна сметка финализирахме един повече от разумен бизнес план за следващите пет години. Това е ключово и важно за всички нас, като жители на столицата.

 

Новият ни план за развитие е много ясен - ангажираме се да инвестираме повече от 200 милиона лева в следващите пет години.

 

Един пример - само поддържаната ВиК мрежа в София e дълга 5 500 километра – 3 пъти разстоянието между София и Париж. Това изисква сериозни и постоянни инвестиции. Подробен план на предвидените модернизации се съдържа в бизнес плана, предложен на регулатора.

 

Бихме искали да ви уверим, че нашите 1140 служители ще продължат денонощно да доставят ефикасни, надеждни и устойчиви ВиК услуги на всички домакинства в община София.

 

С уважение:

Ръководството на „Софийска вода“ АД

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8900 |01.07.2015 По-високи пенсии, нови цени на тока и водата . 6| 9635 |31.05.2012 Земетресението в Перник било феноменално в световен мащаб . 10| 15257 |03.05.2012 3 май – Световен ден на свободата на медиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads