Реклама / Ads
23| 7098 |27.02.2011 АКТУАЛНО

В. Томова: Ал. Петров коментира БОРКОР като шеф на ЦРУ!

.
Веселина Томова
У нас няма политика, а война за големите пари! Янето вече е отсвирен от няколко писти на Трактора.Яне Янев е информационна бомба.
 

Повече от две години пиша, че между Алексей Петров и Бойко Борисов съществува омерта, казва в интервю за Блиц Веселина Томова.

Нарекох ги „огледални образи” и въпреки публичната фалшива демонстрация на война между двамата, нито един от тях не смее да отиде докрай. Борисов и Петров имат твърде здрави взаимовръзки от миналото, които нито единият, нито другият имат сметка да излязат на светло. Година и половина Алексей Петров пя една фалшива и тъпоумна песен – Бойко „подведения”, Цветанов – сатрапа. След като не му мина рекета, натопи главата на Борисов по-надълбоко и директно го шляпна – със записи, в които е замесено и неговото име. Целта на Петров е не само реабилитирането на името му от „октопода” – това може да стане вече само чрез съда, истинската комплексарска негова битка е за службите и МВР.

Договорки между Борисов и Петров вървят не от сега. В сайта afera.bg изнесох, че двамата регулярно са се срещали и по времето, в което Алексей Петров е под домашен арест – винаги в петък, винаги в 17 ч Петров е излизал уж за разпит с полицейска кола, а при срещите си са комуникирали, пишейки си бележки. Източникът ми е високопоставен и железен. След взрива пред вестника на Алексей Петров, след скандалите със СРС-тата, Борисов трябваше да предприеме ход уж за ограничаването на Цветанов. И създаде БОРКОР уж като противовес на ДАНС.
Но дали е така?

Борисов отдавна е наясно с американската протекция над Цветанов, както и за някои предателски действия на кръга на Цветанов и Флоров против него. Но той няма полезен ход с рязкото отстраняване на вътрешния министър, защото партийните структури на ГЕРБ са в голямата си част рожба именно на Цветанов. Алексей Петров през цялото време - и като „окпопод” и не като „октопод” - бе онзи, който бе най-необходим на Борисов: човекът, който правеше това, което Бойко по никакъв начин не можеше да си позволи. Всъщност, двамата играят една огледална игра. А „войните” им са чисто комплексарски – единият доктор на науките, другият – доктор на науките, това са момчета, изтъкани от его и още нещо, много важно – ужасно, ужасно много обичат големите пари.


Бойко си мисли, че със Сертов и Николова ще омилостиви Петров на този етап. Алексей Петров приветства ръководството на БОРКОР, като че ли е шеф на ЦРУ и някой го пита. Това обаче е знак, който не е задължително да бъде приеман буквално. Борисов вероятно счита, че така ще съумее да изконтролира хората на Цветанов, но всъщност ще ги бетонира окончателно, особено ако шефът на ГДБОП Станимир Флоров стане главен секретар на МВР, а Калин Георгиев поеме ДАНС.

Има нещо, което всички пропускат, а то е особено важно. Един от първите, когото предаде Алексей Петров, беше именно бившият шеф на ДАНС Сертов. Петров подложи главата му на тепсия и я подари на Борисов с изнасянето на „оня” доклад, заради който Борисов го нарече „лоялен гражданин”. Така че тук може да бъде търсен и друг нюанс, който премиерът интригантски използва – Сертов няма как да е забравил предателството на Трактора. Елеонора Николова сега Яне апликира към себе си, но там по-скоро топлата връзка винаги е била далеч по–ярка към Бойко Борисов, чрез Мария Капон.

Със сигурност Петко Сертов е честен и почтен човек, Елеонора Николова – също.

Друг е въпросът какво, доколко и докъде ще им позволят да работят. И още нещо – Станишев също беше предаден от Алексей Петров още докато Петров беше в ДАНС и работеше откровено за... Бойко Борисов. Така че преплетките са многообразни. Но в краен случай опираме пак до задкулисните сделки и интереси. Които пък нямат нищо общо с някаква кауза, а става дума за огромни пари, които трябва да бъдат преразпределени. За това е войната в държавата.

Допреди няколко дни Бойко Борисов и Алексей Петров се обвиняваха взаимно във взривове, включително и този пред „Галерия”. Сега вече удобничко и услужливичко един към друг търсят „третия”, който стоял зад всичко това. Търси се „Третият” да ги измъкне от батака, в който нахедриха цялата държава. Не ми е необходимо да гледам ухилената Патрашкова с три реда перли, която стъпваше сред „отломките”, като че ли е на червения килим за получаване на „Оскар”, за да се съмнявам, че някой чорбаджия си произведе сам „жертви” заради „свободата на словото”. Борисов трябваше да получи този път здрав нишан – този път „невинна” бомбичка, следващият път обаче – може и да падне труп...

Вместо да обяснява кой виртуален „трети” има сметка от всичко това, премиерът трябва да излезе и ясно да каже от какво е зависим от Алексей Петров, че му играе по свирката. И Петров също да излезе и ясно да обясни ползвал ли е някога

„пътят на флашката”,

кога, с кого и защо. Защото има живи очевидци.

Цветлин Йовчев падна жертва на „сговора”, за който ти говоря. В ДАНС истинските водещи „бащина дружина” са Иван Драшков и Веселин Марков. Сега е много важно да се види кой ще стане шеф на ДАНС - това ще покаже дал цялото това упражнение с разтрисането на държавата не е било именно заради специалните служби. Истината е, че сегашното ръководство на ДАНС не бе избор на Борисов. То му бе натрапено от американците и Бойко не можа да мръдне. Драшковият кръг е изключително близък с Цветанов и Флоров, а двамата са хора също на американците.

И тук, колкото и парадоксално да звучи, интересите на Алексей Петров и Бойко Борисов пак съвпадат. Борисов иска да се освободи от тези хора, но не може да го направи директно и му трябва Трактора – да му разоре нивата. Разработката „Галерия” бе дело на Писанчев и Иван Драшков. Борисов обеща, че тя ще бъде разсекретена. Кога?!

Не очаквам никакви резултати от работата на БОРКОР. Само тия четири милиона да са, с мед да ги намажем. Очаквам БОРКОР да анализира всички схеми на корупция, включително в МВР и съдебната система. И да направят анализ

какво всъщност свърза така тясно Ваньо Танов, Румен Петков, Антоний Странджев, Алексей Петров, Иван Костов, Георги Първанов...

Да се върнат малко назад и да кажат каква война в момента тече за огромните милиарди от контрабандата на цигари и синтетика. Кой държеше каналите и в какви ръце са сега, кой сега е готов да взриви държавата, за да не изпусне мангизите, от които сучеше, и кой е този, който сега пълни каси с тези пари. Ако има наивници да вярват, че истината ще бъде разследвана от държавна институция, аз не съм от тях. В момента всичко, което се случва в държавата е заради битката за преразпределянето на огромните пари от контрабандата на цигари и амфетамини.

Бях убедена, че делото за хонорара на Ахмед Доган ще приключи с този резултат, защото не си падам по „ах” и „ох”. Моралът е другата страна на монетата, а в българската политика морал не съществува. Не само при Доган. Касим Дал може и да казва, че „всичко е свършено”, но аз лично не вярвам да се прибере у дома и да се отдаде на гледане на турски сериали. Касим Дал ще се превърне в новия Алексей Петров по отношение на ДПС, което неизбежно ще доведе до трусове. И това ще стане ясно на предстоящите избори.

За да знаем кой кой е в българската политика, задължително се налага да се ровим в задкулисието, защото точно там е скрита истината. Изобщо не е важно какво говорят политиците по телевизиите и какви лицемерщини проповядват. Яне е изключително интересен, защото малко хора знаят, че отношенията му с Алексей Петров не са така брилянтни, както и двамата иначе се опитват да демонстрират пред медиите.

Алексей Петров още далеч преди ареста си на няколко пъти прецака драстично Яне, и то в комбина с Бойко Борисов. Яне го знае. Янев и Петров обаче също са обвързани от зависимости, които по никакъв начин не трябва да стават достояние на широката публика. Яне е наистина неуправляем в известна степен и с някои от ходовете си истински се гаври с Трактора, въпреки че ако го гледаш по телевизията, мед му капе от устата като изрече Алексей Петров.

Янето вече е отсвирен от няколко писти на Трактора, защото Петров не понася някой да не му слугува и да не му козирува. Двамата ще продължат да бъдат „скачени съдове”, но Яне не бива да бъде подценяван, той наистина е информационна бомба и ако Алексей Петров повтори опита си да му влезе остро, както го направи наскоро, въпреки зависимостите Яне може и да поднесе изненада. Има и още нещо – Яне е наясно със задкулисната игра между Бойко Борисов и Алексей Петров. Мисля, че Яне ще запази „бон” тона си към Алексей, но ще прави опити да играе самостоятелно, доколкото успее да го направи.

Алексей Петров може и да не е кандидат–президент, а да играе като шеф на предизборния щаб на „екипа” му. Вече осветих едно от имената, на които е залагал – Румяна Желева, заедно с Патрашкова, представи си! Тази схема е била сериозно обсъждана и никой не я отрече, въпреки нефелните опити във Фейсбук на Желева неграмотно нещо да каже по въпроса. Разбира се, вече тя е осветена. Други източници твърдят, че скритото „оръжие” на Трактора била дъщерята на акад. Николай Тодоров, бившият шеф на парламента - професорката по социология Елка Тодорова. Вице - Алексей Петров, а може и обратно. Алексей Петров, разбира се, няма никакви шансове да стане президент, но разсейването на гласове ще е от полза и трябва да се следи много внимателно за кого.

Волен Сидеров няма е да онзи Волен от предишните избори, който екзалтирано и емоционално палеше омерзените и оскърбените. Той поддържа ГЕРБ и Бойко Борисов. Мисля, че ще го играе умерено и, ако се стигне до балотаж, ще прелее гласове към ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 114| 14465 |30.10.2010 Светла Петрова нападна властта; съгласна за полицейската държава . 98| 10803 |30.10.2010 В. Томова: Дано до изборите да няма убити журналисти . 27| 6954 |13.10.2010 Яне и Семов на гости на Алексей Петров . 0| 8038 |17.09.2010 До защитниците на Алексей Петров: Бъдете спокойни!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads