Реклама / Ads
127| 46587 |12.01.2012 АКТУАЛНО

Война с циганите превръща България в Косово II

.
21 години всички демократични правителства не успяха да се преборят с ромската бедност, неграмотност и престъпност
Циганската общност в България излезе извън контрол. Заради безотговорното поведение на правителствата по времето на прехода от кални квартали, бъкащи от въшки, плъхове и болести, ромските гета се превърнаха в заплаха за националната сигурност на страната. Постепенно провъзгласилите се за цигански царе и барони през годините местни дерибеи излязоха извън контрола на властта. От политически марионетки се превърнаха в главатари на армия от опасни и свирепи войници, които живеят по законите на Мешерето. Тарторите на циганските гета пък постепенно овладяха престъпния свят у нас и натрупаха милиарди от проституция, джебчийство и наркотрафик.

Със спечелените несметни богатства успяха с времето да се отделят от политическите си опекуни. Освен че с парите си успяха да купят почти целия цигански контингент у нас, успешно направиха от него своя собствена войска от мургави рецидивисти, които са лесно манипулируеми заради беднотията, в която живеят, и липсата на каквито и да са ценности и образование. Първосигналните силоваци не се спират пред нищо и са готови да скочат на бунт срещу всички останалите етноси, стига само някой да им подаде знак. Десетките хиляди оскотели и озверели цигани са едно от най-ценните оръжия в ръцете на богатите им събратя. Лидерите на силоваците вече все по-често и открито говорят за етническа война, която ще обхване цялата страна. Синът на арестувания Цар Киро –  така нареченият принц Ангел,  директно плаши от телевизията, че фамилията му може да организира бунт от 700 000 роми Наследникът на алкохолния фалшификатор не уточни поради каква причина се готви за циганска революция, но е факт, че да се вдигне силов ромски отряд от 50-ина души са нужни не повече от 1-2 часа. Неведнъж през последните години в циганските махали ставахме свидетели на свади между фамилии, които за секунди се превръщаха в кървави битки с брадви, ножове и колове.

Полицията с мъка успяваше да разтърве разярените кланове, а десетки полицаи и жандармеристи пострадаха покрай мелетата. Синовете и внуците на босовете също са тръгнали по стъпките на родителите и дори са се превърнали в по-свирепи дерибеи от тях. Обръщат се към българите с „гяури”, сякаш за да напомнят на всички, че ще са следващите душмани, от които ще зависи съдбата на България. На бедните роми пък партии предизборно се надцакваха и обещаваха интеграция и по-добър живот. Оказа се обаче, че политическите формации са свързани с фондации, които източват интеграционните пари по еврофондовете и в крайна сметка те не стигат до циганите. През юни миналата година прокуратурата разследва 3 подобни фондации, които са източили над 4 млн. долара.

През последните 20 години политическата върхушка, без да се осъзнае, също се превърна в удобен слуга на мургавите милионери, вкарвайки ги в парламента и оставяйки ги да тормозят безнаказано всички етноси. В замяна на комфорта те на свой ред осигуряваха на повечето партии гласове за изборните им кампании. Любопитен факт е, че дори и малко на брой в политическия живот на страната, ромите почти винаги са замесени в схеми за източване на пари. Вътрешният министър Цветан Цветанов потвърди преди няколко седмици, че лидерът на ДРОМ и бивш общински съветник от ГЕРБ в София Илия Илиев е участвал в източването на БДЖ. Бившият депутат от БСП и бивш районен прокурор на Горна Оряховица Тома Томов, който е с ромски произход, пък беше осъден малко преди Нова година на 5 години затвор за корупция.

 Положението през последните 10 години обаче започна да излиза извън контрол Първият фрапантен случай, който шокира цялата страна, беше смъртоносният побой, нанесен над  историка проф. Станимир Калоянов в столичния квартал Захарна фабрика през 2005 г. Ромите буквално смазаха с метални тръби и убиха учения, който беше отишъл на абитуриентски бал при свои приятели. Въпреки свидетелските показания и до ден днешен убийството остава неразкрито. Малко по-късно в Горно Церовене четирима мургави убиха дете, 17-годишния Любомир Ангелов, защото им е пречил да крадат. Единият от убийците е 15-годишен. Малко преди това трима цигани, единият от които малолетен, изнасилиха и насякоха на парчета 64-годишната учителка Надка Антонова в село Литаково. Задържан е само единият от изродите, 32-годишният Валери Костов. Другите двама, 18-годишният Ангел Мирчев и 17-годишният Даниел Маринов, са пуснати на свобода.

Последната гавра на циганските войски втрещи целия Европейски съюз и принуди дори френския президент Никола Саркози да вземе отношение по въпроса, притеснен от рецидива на ромската престъпност у нас. 19-годишният Ангел беше помлян преди няколко месеца от микробус в Катуница и влачен в центъра на селото. С убийството сякаш палачите на момчето искаха да покажат какво го чака всеки, който се изпречи на ромските фамилии. Убийците дори прегазиха трима полицаи, за да демонстрират, че са над закона.

„До подобни жестоки случаи, в които цигани нападат и убиват хора, се стига поради факта, че законите на страната не се прилагат спрямо ромската общност”, категоричен е анализаторът проф. Михаил Константинов. „Мен не ме интересуват циганските обичаи. Защо например остават без наказание случаите на 11-годишни бременни момиченца? Това  според Наказателния кодекс е блудство. Този, от когото е бременно детето, трябва да отиде в затвора. Не може полов акт с малолетни за едни да е педофилия, а за други – традиция Не вярвам, че ще се стигне до бунтове от страна на циганите. По-скоро мисля, че когато едно общество се разпада, както се случва с българското, и някой не спазва законите за сметка на останалите, е нормално да се случи точно обратното.

Считам, че рано или късно у нас ще се включи една естествена самозащита, която ще се поведе от лидер, който няма да е особено демократичен. Обичам да давам примера с немския език. На немски водач, лидер се превежда „фюрер”. Както се казва, съвпадението не е случайно”, констатира Константинов. „За да спрем циганското насилие, първо трябва да си сменим всички политици, които през годините показаха, че не могат да се справят с този проблем”, заяви на свой ред националистът Боян Расате. „България е прекалено гостоприемна държава. Видяхме какво се случи с подобни „гостоприемни” страни като Косово и Босна и Херцеговина.

Скоро сценарият от тези държави ще се повтори и у нас. Решение, разбира се, винаги има. Псевдополитиката ни за ромската интеграция трябва да бъде променена изцяло. Спомням си времената, когато циганите имаха работа и респект към органите на реда и държавата. Не мога обаче да проумея едно, защо страната се меси толкова упорито в циганските проблеми. Нека оставят папи и царе да се самоунищожават”, призова бившият лидер на БНС. „Боря се със зъби и нокти да не се стигне до етнически конфликт и няма да позволя да се случи подобно нещо”, твърди Цветелин Кънчев. „Единственото, което трябва да се допуска, са социални мирни протести, в които да участват всички ощетени от държавата етноси.

Единственият цигански клан който създава напрежение в ромската общност, са кардарашите, към които спадат и семейство Рашкови. Те обаче са едва 1% от всички цигани и живеят основно в Червен бряг и Кнежа. Кардарашите нямат влияние в ромската общност и не могат да предизвикат бунтове, както се заканват постоянно. Те не са задружни. Обединяват се единствено, когато някой закачи интересите им, но след това бързо се изпоркарват, тъй като никога не могат да си разделят парите”, категоричен е Кънчев.    

Джебчии на Христо Циганина пращат 20 бона на ден от Скандинавия
Строго организирана система от жените, снахите, дъщерите и внучките на известния пловдивски барон Христо Циганина преджобва жителите на скандинавските страни, Германия и Франция и изпраща припечеленото всеки ден в България. През най-успешните периоди сумата достигала около 10 000 евро дневно, които идвали чрез Уестърн Юнион, разказа за “Торнадо” добре запознат бивш полицейски началник, който го е разработвал 20 години. Родът на Христо живеел в близкото до Пловдив село Йоаким Груево, но конфликт между него и Цар Киро ги изправил пред Мешерето. Решено било фамилията на Христо да се изсели и да плати със злато на монарха” от Катуница Така в края на 80-те години Христо и наследниците му се заселват в София. Сега начело на рода е един от синовете на Христо, който създава строга организация на ред и подчинение. Джебчийки са не само жените в рода, но и наемни работнички.

Фамилията се замогнала и от търговия със скрап, продавайки хиляди тонове неръждавейка на германец. Освен това ремонтирали стари електрокари и мотокари и им намирали пазар в Русия, поддържайки много близки отношения с висши руски дипломати у нас, разказва полицейският началник. Безспорно най-известният ромски барон в Пловдивско е Цар Киро. Неговата фамилия винаги се е занимавала с престъпления с ниска наказателна отговорност, която носи високи доходи, коментира адвокат Димитър Маринчешки, о.з. полковник от полицията. През 1980-1981 година Кирил Рашков създава организация за кражби от Елпром-Пловдив. Работници задигали пъпките на контакторите, произвеждани от чисто сребро, за които Рашков им плащал в германски марки, а после самият той ги продавал в Сърбия Подобна мрежа за крадене имало организирана и в Комбината за цветни метали между Пловдив и Асеновград.

Пловдивските полицаи му направили капан в Куклен, за да го хванат – под прикритие те трябвало да му занесат сребро, а той да им плати с марки. Заварката станала с предварително уговорена парола – Цар Киро изсвирил мелодия с уста под прозорците на къщата, където полицаите, представящи се за крадци на сребро, трябвало да му продадат скъпия метал. Рашков обаче разпознал единия полицай и побегнал, а Димитър Маринчешки – тогава оперативен работник от Икономическа полиция, го преследвал и заловил. Според тогавашните закони, когато чужденци са намесени в престъпления у нас, случаят се предава за разработване на Държавна сигурност. След случая в дома на Рашков са открити около 80 кг сребро и оръжие.

10 клана държат пазара на наркотици и проституция
10 ромски клана у нас са основните играчи на криминалната сцена. Циганските дворци са разпръснати из цялата страна. Най-известни обаче са гетата край Видин, София, русенското село Иваново, Левски, Червен бряг, Разград и Пазарджик. Няколко сериозни цигански фамилии има и в Луковит и околността му. Голяма част от имуществото на фамилиите е незаконно. По документи ромските палати в някои места дори не съществуват, тъй като са вдигнати от ромите върху неизползвани земи в края на села и крайни квартали. По данни на полицията у нас ромските кланове развиват дейност, която докарва приходи в размер на няколко стотици милиона лева годишно. Дейността на циганските кланове е свързана с джебчийство, проституция, наркотрафик, участие в дървената мафия и дори продажбата на органи зад граница. Най-богатите ромски кланове са кардарашите. Техните палати са пръснати из покрайнините на София, Пловдив, Костинброд, Червен бряг, Плевен, Пазарджик, Левски, Кнежа и Перник. Кардарашите отговарят за джебчийството, просията и проституцията у нас и в чужбина. Най-сръчните от тях обикновено се изпращат да заработват зад граница – в Германия, Австрия, Италия, Гърция и Великобритания.
Кардарашките кланове имат и представители, които създават схеми за източване на ДДС. Те използват свои хора и в телефонни измами и далавери с имоти. От прокуратурата обясниха, че най-известните ало измамници са бургуджийските кланове от Ветово и Горна Оряховица.

Васил Василев
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 130| 33940 |25.09.2011 Цар Киро плаши приятел на Ангел със смърт, а България – с Косово . 138| 17266 |24.09.2011 Война в Катуница, има убит и ранени, спецчасти пазят Цар Киро . 28| 7525 |07.09.2011 Иначе България е една хубава страна... . 0| 5761 |14.07.2011 Кандидат-историци пишат за България през IX в. и Раковски
Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

Реклама / Ads