Реклама / Ads
9| 8484 |04.01.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Радан Кънев: Г-н Борисов, 2020 г. беше провал. Не е просто за Вас, а заради Вас

.
Радан Кънев
Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в управлението на кризата. 2020г. беше провал - не просто за Вас, а заради Вас - за цялото ни общество. Евродепутатът Радан Кънев критикува остро прлемиера Бойко Борисов, който на посещение във Варна днес обяви, че страната ни се справя успешно икономически и здравно.

Вижте целия пост на евродепутата:

 

"Гледах Ви, г-н Boyko Borissov , да казвате, че "майсторски управлявате кризата".
Проверих и данните за смъртността през 2020г., които показват, че неадекватното и закъсняло поведение на управляващите е струвало близо 15 000 (петнадесет хиляди) български живота за последните два месеца на годината, през които България бележи световен рекорд по смъртност. Показват също, че безкрайно закъснелите мерки работят - и тези животи е можело да бъдат спасени...

 

Запознах се и с плановете за ваксинация, например на Чехия и Германия, в които ваксинацията на 80+ годишните започва след десет дена. И чух министър Ангелов, който предвижда у нас да започне ... в края на май.

 

Публикувах и данните на Европейската профсъюзна конфедерация, според които България е сред единствените три страни (заедно с Кипър и Хърватия), които не подкрепят самонаетите лица - свободни професии, търговци, занаятчии, собственици на семеен бизнес - по инструмента за борба с икономическите последици от кризата SURE. (Участвах активно в подготовката на този инструмент и знам колко усилия положихме, за да бъдат включени самонаетите...)

 

Прочетох внимателно и т.нар. "Национален план за възстановяване". И виждам, че той не отговаря на никои от заложените от ЕС цели и критерии на NextGenerationEU - рестарт на икономиката след Ковид-19, изпреварващо технологично и цифрово развитие, адаптация към нисковъглеродната икономика на Зелената сделка.
Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в управлението на кризата. 2020г. беше провал - не просто за Вас, а заради Вас - за цялото ни общество.

 

В началото на 2021г., националните задачи остават неизпълнени - успешна ваксинация на възрастните и болните, спасяване на малкия бизнес в кризата, възстановяване на икономиката и ускорено развитие на модерна зелена икономика.
Тези задачи явно не са Ви по силите. Затова има и още една - изработване на национална спасителна програма и изграждане на управленски екип, който да я приложи, след като Вие бъдете отстранен от власт".Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9| 8043 |15.12.2020 Радан Кънев: Правителството съзнателно не е поискало от ЕС помощ за самоосигуряващите се . 17| 7812 |10.12.2020 Радан Кънев: Трагедията в България е без аналог в ЕС . 27| 8528 |28.10.2020 Радан Кънев: Борисов отказа да подкрепи ЕС и Франция в конфликта им с Ердоган . 28| 9756 |06.10.2020 Ивайло Дичев: На мястото на Радан Кънев бих напуснал групата на ЕНП
Реклама / Ads