Реклама / Ads

19| 7737 |10.08.2020 ПОЛИТИКА

Божков и ”Българско лято” се готвят за парламентарните избори

.
Васил Божков
Бизнесменът Васил Божков смята да участва на следващите парламентарни избори със своята партия ”Българско лято”. Това става ясно от новосъздадената платформа bgsummer2020.com, която беше представена от самия Божков с нов пост в социалните мрежи от тази сутрин.

"Граждански проект "Българско лято 2020" е платформа на съмишленици. Проектът ще прерасне в партия, която ще участва в следващите парламентарни избори." Това е записано в секцията "За платформата", където Божков и неговите сподвижници са разписали своите цели, амбиции и предложения.


"Голямата идея на "Българско лято" е да "възстанови България от Третата национална катастрофа".

 

"Третата национална катастрофа е факт. Разделението на властите е имитация. Демокрацията е фасадна. Институциите не работят. Съдебната система не раздава справедливост. Прокуратурата е превърната в бухалка. Върховният й ръководител не отговаря пред никого. Европейските пари и държавните поръчки са за избрани.


На този фон всички политически сили живеят в паралелна реалност, напълно откъснати от хората. Лидерските партии със силни вождове и послушна клиентела са генератори на корупцията и участници в сговора за разграбването на страната. Но друг модел не се предлагаше."


Припомняме целите на платформата:

Върховенство на закона
Независимост на властите
Отпадане на имунитета за народни представители
Референдуми за важни обществени теми
Електронно гласуване и администрация
Оптимизиране на държавните служители
Прозрачност на отношенията между бизнес и власт
Персонална съдебна отговорност към държавни служители, нарушили закона
Финансова ревизия на досегашното управление
Да възстановим авторитета на България на международната сцена


Всяка точка пък щяла да бъде подлагана на гласуване в дискусия и ще бъде приета или отхвърлена. Списъкът с целите пък можел да бъде допълван от активистите на още несъздадената партия.


Платформата набира партньори и доброволци. С хиперлинкове е дадена възможност за записване във формацията, а хора се търсят за всички "28 регионални асамблеи".


"Българско лято" предвижда и три отделни етапа на организация до последния момент, в който партията би трябвало да участва в изборите.


Първият етап ще се състои в набирането на партньори и съмишленици, в провеждането на вътрешни избори за лидери по региони и организирането на 28 регионални асамблеи.


Вторият щял да бъде самото регистриране на политическата партия, разработването на програмните политики на база вече гласуваните предложения. Тогава ще се провеждат и вътрешните избори за водачи на листи.


Третият пък ще бъде провеждането на предизборната кампания и същинското участие в изборите.

 Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 17| 9959 |04.08.2020 Васил Божков: Съществувам въпреки политиците . 62| 17932 |06.07.2020 Васил Божков към българите в България и чужбина: Третата национална катастрофа е факт . 63| 18720 |09.06.2020 Васил Божков: Връщам се в България и влизам в политиката . 26| 14592 |10.06.2020 Ивайло Мирчев: Комуникацията на Божков е да се договори с Паяка, да ерозира Борисов
Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ