Реклама / Ads
76| 6093 |01.07.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: Ако не беше ГЕРБ, държавата щеше да е под водата

.
Бойко Борисов
"Само за това, колеги, и само като гледате Атина днес, вчера, само за това си заслужава нервите и здравето, което си даваме всички ние в този кабинет и нашите екипи, разбира се, тези две години".
 

Това става ясно от изказване на премиера Бойко Борисов в публикуваната стенограма на последното заседание на Министерския съвет.

Според Борисов у нас няма политическа класа. Повод за разсъжденията му е включването на магистрала “Хемус“ в европейската транспортна мрежа, а гневът му е предизвикан от политическите декларации срещу изказването му, че кучетата му са точно като българите – "здраво трябва да се държат".

"Ако имаше сериозна политическа класа, ако Станишев, Костов, Мартин Димитров и всички, които се имат за сериозни политици, имаха поне капка обективност, те във всяко свое изказване щяха да казват – ние намираме кусур на еди кой си министър или премиер за еди какво си, но му благодарим, че в най-тежката финансово-икономическа криза намериха политическа воля и кураж, смелост, себеотрицание е точната дума… Защото, повтарям, още щях да съм кмет и да им гледаме сеира. И те, вместо да ни благодарят, си изсмукват от пръстите всеки ден лъжи и манипулират хората“.

След това Борисов се впуска да обяснява за посещението си в Созопол, където се роди репликата му за българския народ и кучетата. "Дянков беше с мен през цялото време в Созопол, цял площад народ спонтанно се събрал – ние там нямаме кмет, нямаме организация. Спонтанно стотици хора, тичат, пипат ме, снимат се, тридесет-четиридесет минути не мога да изляза от църквата, за да стигна до колата, за да отидем на следващото място. И те измислят. Една жена дойде да се снима с куче, сигурно 50-60 годишно семейство бяха, с куче. И завидях, че кучето е кротко. Изсмукват от пръстите, че съм нарекъл народа куче. Представяте ли си какви манипулации, какво чудо! "

"Три партии с декларации излизат. И да ги пита човек, ако са отговорни политици, ако не бяхме ние, как щяха да се справят с кризата? Орешарски ги беше излъгал, по-точно Орешарски си беше затраял, но има доблестта и ние му благодарим за това, че дойде в Министерството на финансите при мен и Дянков и каза – да, над половин милиард са се потопили в деня, в който ние взехме властта. Ами как щеше Станишев да го обясни, ако му бях оставил властта, сиреч малцинство сме? И затова всички тичаха в парламента – Яне, Костов, Волен, Мартин, подкрепяме ГЕРБ да направи правителство. Ако не бяхме направили правителство, държавата щеше да е под водата сега. Само че на Гърция има кой да й помага, защото е в еврозоната, защото години наред Шести американски флот беше в Гърция, затова американците веднага им свалиха визите в кризата, за да покажат отношение. На България нямаше кой да й помогне, ей толкова да направи. А и сме го играли това 1996 година, когато девалвира левът", коментира Борисов.

“Това са безотговорни хора. Ако днес им дам властта, даде оставка кабинетът, как ще си направят правителство без нас? Как ще се съберат по 2, 3, 5 – 10%? Как ще го направят? Или ще има от всички партии по двама-трима министри? Как ще работят? Ако малко имат отговорност, ще кажат – да, в тази ситуация, ако го направим, ще стане и политическа криза. А целта каква им е? Ако пак ние сме първи, само че тук да ни вкарат четири-пет министри от другите партии, през които лобизъм да тръгне във всяка една посока. Аз не знам лобистки интерес да е минал през това правителство.“, заявява премиерът.

Същият ден на оперативно заседание на кабинета бе решено да се запази договора за концесията на ски-зоната в Банско с "Юлен" АД, въпреки неправомерното разширяване на концесионната площ с близо 65 хектара над заложеното в договора.
След това Борисов прави забележка, че картата, на която Плевнелиев обяснява за магистралите, е “много ситно е написана“.

“Това искам да го увеличиш в размер колкото прозорец, да си го закача в кабинета, и ще раздадеш на всички министри да си сложат по една такава карта в кабинета и в парламента във всички стаи на ГЕРБ, плюс на всички областни управители и изпрати на всички кметове в големите градове. Защото това прави България вече различна държава след няколко години. Каквото искат да приказват в парламента опозиционерите, това е мечтата на българите. Бъдете сигурни. Държавата, когато ги има тези неща, а това в рамките на една-две до десет години за най-големите, имам предвид “Хемус”, ще станат факт. Още днес ги искам, за да си ги гледам. Ще минат години – 10, 15, 20, и хората като минат покрай Спортната зала, като минат покрай метрото, като минат по магистралите, ще кажат – добре, че бяха тези куражлии тогава и удържаха на тези гнусни, на тези гадни атаки и си изхабиха нервите, но ни оставиха направено. Народът е признателен, малко по-късно обикновено признава, но бъдете сигурни“, коментира Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 7744 |26.06.2011 Б. Борисов: Безотговорни политици бърборят, без да отчитат мърлявата си работа . 83| 7466 |17.06.2011 Б. Борисов: В парламента не са ми приятни да ги гледам! . 37| 5785 |14.06.2011 Б. Борисов: Кандидът за президент ще чуете на 4 септември . 18| 6479 |13.06.2011 Бойко Борисов: Ще се оженя до президентските избори, за да има първа дама

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads