Реклама / Ads
11| 11727 |09.12.2017 ПОЛИТИКА

Десните: Борисов и Цацаров се прикриват един друг, има явна злоупотреба с личния ни живот

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров се прикриват един друг. Има явна злоупотреба с личния ни живот. Това се казва в официална позиция на ПП „Движение Да България“ и ПП „Демократи за силна България“. Тя е във връзка с разкритията на шефа на бюрото за контрол на СРС Бойко Рашков, че у нас незаконно се подслушват политици, журналисти и магистрати. Ето какво казват десните:
 

 СВИДЕТЕЛИ СМЕ НА ЯВНА ЗЛОУПОТРЕБА С НАМЕСАТА НА

ДЪРЖАВАТА В ЛИЧНИЯ НИ ЖИВОТ

 

Очевидно Цацаров и Борисов се прикриват един друг

 

За поред път управляващите показаха, че за тях демокрацията и правовата държава нямат стойност, а истината и фактите се прикриват удобно, обслужвайки интересите на определен кръг от хора, които имаме злочестието да наричаме държавници. Свидетели сме на грубо прикриване на злоупотреби от страна на властта с тайната на личния живот, кореспонденцията и правото на изразяване, гарантирани от Конституцията. Безконтролното подслушване обхваща вече и социалните мрежи.

 

През изминалата седмица, председателят на Националното бюро за контрол върху специалните разузнавателни средства, отново, този път в Парламента, изнесе стряскащи факти, свидетелстващи за неправомерно подслушване и следене на български граждани  от страна на органите, имащи такива правомощията. Още повече, той директно заяви, че се пречи на оглавяваното от него бюро да изпълнява задълженията си за контрол върху тази дейност.

 

В отговор на тези тежки разкрития, главният прокурор репликира, че журналисти не са подслушвани, а представената информация е eдва ли не политически театър. А той от къде има тази информация? На какво основание главният прокурор генерализира такъв отговор, при условие, че той не е орган, който има право да знае, по отношение на кои лица се прилагат специални разузнавателни средства. Отделно от това, така и не стана ясно по каква причина и по чия покана, г-н Цацаров изобщо се яви на това заседание на Народното събрание.

 

Но най-важното обстоятелство, което остана прикрито е, че държавните органи, които прилагат  подслушването и следенето са на подчинение на министър - председателя и той носи пряка отговорност за цялостната им дейност. Явно се налага извода, че при злоупотребите с властта министър - председателят и главният прокурор взаимно и комфортно се прикриват.

Не случайно управляващите много упорито отказват да се занимават с тези въпроси. Кой отговаря за специалните служби в страната? Кой има интерес да потиска и прикрива информация, изнесена от Бюрото, защото явно се злоупотребява с намесата на държавата в личния живот на гражданите.

 

Независимо от ниското обществено доверие на българските граждани към Парламента, това е единствената институция, която по реда на парламентарния контрол, би могла да извърши задълбочена проверка за тези злоупотреби. През месец септември т.г. настояхме Комисията за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона на електронните съобщения да изслуша председателят и всички членове на Националното бюро и да извърши детайлна проверка за всички случаи на злоупотреба със специални разузнавателни средства.

 

Сега настояваме депутатите да инициират и създадат нарочна анкетна комисия, която да изясни фактите, да информира българската общественост и най-важното, да поиска да се потърси отговорност от виновните длъжностни лица.

 

ПП „Движение Да България“

ПП „Демократи за силна България“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10440 |08.12.2017 Адв. Христо Ботев: Сръбската прокуратура няма да се поддаде на натиск, Цв. Василев ще се зарадва да види Цацаров . 3| 4688 |07.12.2017 Нинова: Борисов прати „шайкаджиите“ да всяват смут . 3| 4975 |07.12.2017 Цацаров в Сърбия, дни преди делото КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads