Реклама / Ads
23| 6262 |10.12.2014 ПОЛИТИКА

В. Енчев: Каракачанов е слуга на В. Симеонов, ПФ е търговско дружество

.
Симеонов и Каракачанов
Валери Симеонов се държи към депутатите от парламентарната му група като към негови служители в частно дружество. Формално той има право да поиска моето отзоваване, но зад тази процедура се крият користни цели и желание да бъде елиминиран всеки, който се противопоставя на измамата "Патриотичен фронт".
 
Тази позиция изрази депутатът Велизар Енчев  след като мнозинството в пленарна зала го освободи от комисиите по социална политика и по взаимодействие с гражданските организации по предложение на Валери Сиговско дрлужествомеонов.

Велизар Енчев призна, че чисто формално председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов има право да поиска отзоваване на народен представител от съответните две комисии, след като става дума за народен представител, напуснал неговата парламентарна група. "Но какво се крие зад тази процедура - крие се нещо, което българските граждани виждат в парламента. Патриотичният фронт се оказа една фасада за измама на избирателите, зад която се крият користни интереси и всеки, който се противопостави на измамата, трябва да бъде елиминиран", каза Енчев.

С изключването от двете комисии Симеонов иска да заглуши моя глас като представител на Обединените пенсионерски съюзи вече 8 години, каза Енчев. "Той се старае да елиминира възможността да внеса през комисията в пленарна зала това, което обявих вчера - предложението ми за 13-а пенсия в бюджет 2015 година, което е една социална мярка, отнасяща се до пенсионерите с пенсия под прага на бедността", поясни той.

Според Велизар Енчев зад това действие на Валери Симеонов се крие неговата антисоциална политика. "Нашите най-големи противоречия по време на кампанията бяха, че той беше забранил да се говори за проблемите на българските пенсионери. Според неговата бизнес философия те могат да получат увеличение само ако тези пари се изработят", посочи Енчев.

"По същество Патриотичният фронт се е превърнал в едно търговско дружество. С голямо съжаление трябва да кажа, че г-н Красимир Каракачанов се е превърнал в един слуга на Валери Симеонов. Познавам г-н Каракачанов от 25 години и ме е срам да гледам неговото превиване на гръбнака пред политика, която е в пълно противоречие с принципите на ВМРО", каза Велизар Енчев и припомни, че основен приоритет в програмата на ВМРО бяха строителството на "Южен Поток" и АЕЦ "Белене", докато за Валери Симеонов това са вредни проекти.

Коалицията е порочна, но за съжаление цената ще я платят избирателите, а не тези, които получиха огромната субсидия, каза Енчев и припомни, че той ще внесе предложение за намаляване на партийната субсидия от 11 лева на 5 лева за получен глас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 8827 |26.11.2014 Вел. Енчев: Скъсване с ГЕРБ и РБ заради Исмаилов ще е ксенофобия . 43| 6727 |23.07.2014 Каракачанов напуска Бареков, отива при НФСБ . 24| 8001 |25.09.2012 Красимир Каракачанов повече няма да е председател на ВМРО . 110| 7895 |07.09.2012 В. Сидеров се прегръща с Кр. Каракачанов за вота?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads