Реклама / Ads
37| 6332 |08.01.2023 ПОЛИТИКА

Христо Иванов: Трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ

.
Депутатът Христо Иванов от Демократична България посочи, че моментът е ключов за съставянето на правителство, защото е възможно в следващия парламент ГЕРБ и ДПС да имат достатъчно гласове, за да формират управление” Иванов каза, че ”За да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ.”

Христо Иванов от Демократична България  каза, че има няколко аргумента за това, че точно сега е изключително важно да има правителство. Според него: "Трябва да си даваме ясна сметка, че ако сега изпуснем прозореца за влизане в еврозоната, става въпрос дали България ще се вгради и ще седне трайно на масата, на която се вземат най-важните и дългосрочни решения за политиката на ЕС, ако сега не направим това, политическият прозорец ще се затвори и не се знае кога отново ще се затвори. По същия начин стоят нещата и с Шенген, и с Плана за възстановяване". 


Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов каза по БНР, че за да има стабилно излизане от политическата криза, трябва да има някакво договаряне между Продължаваме промяната и ГЕРБ, подчерта съпредседателят на Демократична България и уточни: "От ДБ участваме в процеса с мандатите с пълното съзнание, че сега е най-добрият момент да се постигне договорка за минипреход, който да изкара страната от политическата безизходица и корупционното блато. Това не зависи от нашата сериозност, защото това е съгласуване между двата лагера, някакъв компромис. ... Те трябва да се съгласят за две неща - да изоставим конфронтационният формат на промени, който разчита, че авангардът на ПП ще вземе цялата власт и ще заличи всички останали от терена, което очевидно не може да се случи, а от друга страна - дали ГЕРБ изобщо е в състояние на някакво ниво да разбере, че без решаване на проблема с корупцията, не като проблем за един списък с лица, които трябва да бъдат опандизени, а като проблем трайно България да изгради ефективни и независими правосъдни и правоохранителни институции, на които може да се има доверие да решават тия въпроси, така че политическата система да не се занимава с това. Дали ГЕРБ са узрели за това".

 

По думите на Иванов България трябва да излезе от състоянието на страна, блокирана в своето развитие от корупция, която създава политическа криза, не ѝ позволява да се интегрира в ЕС и да реши проблемите на сигурността: "Всички тези въпроси трябва да бъдат решени, за да тръгне страната напред". 


Христо Иванов коментира, че ако някой се надява, че "ще направим голяма политическа битка от местните избори, дълбоко се заблуждава и рискува да бъде изненадан. Не можеш да превърнеш местните избори в голяма национална битка, ако си показал, че не можеш да решиш голямото национално уравнение."

 

"Отивайки на избори, даваме шанс на всякакви популистки възпаления на съзнанията за смяна на политическата система от парламентарна към президентска и т.н. ... Има и още един голям риск от отиване на избори сега. Какво ще стане, ако ГЕРБ и ДПС имат достатъчно гласове в следващия парламент, за да формират управление и да блокират всякаква идея за промяна? Ще се окаже, че отивайки на избори, ще сме им подарили страната", добави той.Иванов призова пловдивските общински съветници от ГЕРБ "да се явят на работа и да вземат решение, което защитава обществения интерес, което ясно казва на представителите на пловдивската община, че не може да се гласува за харизването на Пловдивския панаир на Георги Гергов": "Аз ще бъда утре там. ...Това е крещящ пример как корупцията и руското влияние вървят ръка за ръка".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4189 |20.12.2022 Христо Иванов: Ще се отнесем отговорно към подадената ръка от ПП . 3| 9084 |29.11.2022 Крум Зарков: БСП е като херметическа тенджера. ИК не трябва да се отваря. На 8 декември се решава за Шенген . 4| 13185 |10.11.2022 Аз съм връстник на Христовата ни демокрация. За 33г. се появиха олигарсите и мутрите, но остана надеждата . 2| 7188 |17.09.2022 Христо Петров-Ицо Хазарта: Политиците приемат властта като ”игра на Господ”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads