Реклама / Ads
15| 4380 |31.01.2021 ПОЛИТИКА

Кристиан Вигенин: БСП ще опита да направи пълно паралелно преброяване на изборните резултати

.
“Конференциите в БСП приключват до няколко дни. Предстои през следващата седмица да бъдат определени водачите на листите и местата на гражданската квота и коалиционните партньори. И малко по-нататък започва подредбата на самите листи. Процесът тече нормално, въпреки че коронавирусът затруднява нашата работа. Но намерихме начин, съобразявайки се със ситуацията - част от дискусиите текат онлайн, правят се тайни гласувания в рамките на няколко часа, за да не се засичат хората. Предприели сме всички нужни мерки и вървим към самите избори.”
 

Това заяви зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин в предаването „Неделя 150“ на БНР.

 

Социалистът подчерта, че ограниченията, наложени от ГЕРБ за предизборната кампания засягат преди всичко БСП, защото кампаниите на левицата винаги са протичали със срещи с много хора, с разясняване по сектори на предложения и политики.

 

“Сега ще се търсят други форми. Нямам съмнение, че на ГЕРБ това няма да попречи, тъй като механизмите при тях са различни и те не залагат на срещите с хора и на разясняване на своите програми, а използват други механизми. Но независимо от ситуацията ние се подготвяме да спечелим тези избори и тези затруднения, които се поставят пред нас, ще ни амбицират допълнително. Ще намерим начин, спазвайки здравните мерки да разясним на хората каква политика ще водим и с какво ще се промени България.”, категоричен бе Вигенин.

 

Заместник-председателят на БСП уточни, че част от кампанията на левицата ще бъде да се убедят хората, че не бива страхът от епидемията да доведе до това, България да продължи да се спуска по нанадолнището при едно ново управление на ГЕРБ.

Вигенин припомни, че много страни са провели избори в тази пандемия и данните показват, че те не са довели до нарастване на случаите.

 

“За да гарантираме честността на изборите, от БСП се обърнахме и към редица партии и граждански организации, които също държат изборите да бъдат честни и прозрачни. Ще обединим усилия заедно с всички тези, които искат изборите да бъдат честни да го направим заедно. Ще се опитаме да направим пълно паралелно преброяване на изборите.”, изтъкна Кристиан Вигенин.

 

Той посочи, че БСП предложи промени в Изборния кодекс като да се въведе видеонаблюдение след края на изборния ден, както и изчистване на избирателните списъци чрез активна регистрация. “От реакциите на мнозинството виждаме, че те не само не искат, а и се страхуват от тези предложения.”, подчерта социалистът.

 

Относно темата за специалния прокурор, който да може да разследва главния, Вигенин коментира: „Позицията ни за специалния прокурор, който ще разследва главния, е прах в очите на хората, вместо нещо реално да се промени. Това е абсолютно безмислена идея. Контролът върху действията на главния прокурор може да стане с въвеждане на обжалваемост на действията му и ограничаване на намесата му в други сфери на обществения живот, които го поставят в политическа роля, а не в тази, която трябва да изпълнява. Всичко останало е просто маркиране на някаква дейност, което е много характерно за управлението на ГЕРБ - правят едно, променят го, след това го връщат. Крачка напред, две назад. Това е неприемливо.”

 

Вигенин заяви, че ако искаме да бъдем правова държава, която да постига резултати в борбата с корупцията, управляващите трябва да имат системен подход и ясно поставени цели.

 

“Съдбата на България е в ръцете на българските граждани. Трябва да имаме самочувствието, че ние определяме бъдещето на България. Никой друг няма да дойде вместо нас да свали това вредно правителство. Нека всички българи, които искат промяна да бъдат готови да гласуват за хората, които искат да променят ситуацията в България.”, завърши Кристиан Вигенин.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6215 |09.09.2020 Кристиан Вигенин: Кандидатите за председател на БСП нямат основание да се оплакват от неравнопоставеност . 16| 7875 |07.11.2019 Изгоненият руски дипломат опитал да вербува шефове на Военното разузнаване . 6| 5783 |10.02.2019 Венецуелски депутат: “Петролеос де Венесуела“ опитала да изнесе държавни средства в България . 27| 18772 |29.11.2018 Попитали радио Ереван: Може ли да бъде купен финансов министър?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads