Реклама / Ads
14| 5928 |12.11.2015 ПОЛИТИКА

Михаил Миков защити ИБ на БСП и не поиска оставки

.
Михаил Миков
„Членовете на ИБ на БСП заявиха готовността си да подадат оставка. Аз им казах, че не искам това от тях. Отговорността може да се носи и без подаването на оставки”. Това заяви лидерът на НС на БСП Михаил Миков. По думите му всички сме се нагледали на оставки на единия и на следващия ден същите хора се кандидатират за същите постове. „
Отговорност се носи с делата и по тях трябва да се съди, а не по подаването на оставка. Това вече се изчерпа”, категоричен бе той.

Миков подчерта, че с поведението си, със законодателните си инициативи, БСП се връща към поведението на автентична лява партия, която може да защитава интересите на голяма част от българските граждани. Според него обаче, освен точния курс, една партия има нужда и от доверието на хората, което левицата се бори да си върне. По думите му трябва да се спре търсенето на алтернативи на решенията на конгреса и на поведението на ръководството, за да спре да се разединява партията.
          
Миков каза още, че трябва да бъдат коментирани резултатите като факти, причините за тези резултати и предложения за решения как да се продължи нататък – политически, организационни. По думите му причините за резултатите са много и са свързани с кондицията на партията, повечето говорене какви са правилните политики и по-малкото действия за реализирането им. От друга страна обаче според него влияние е оказало и това, че в България политиката се е превърнала в неполитическо занятие – пазарната, парична демокрация, изборите като състезание на всяка цена, а не за представителство на интересите на българските граждани. „Политиката се превърна в разпределение на ресурси, заемане на постове и взимане на решения, откъснати от хората”,  подчерта Миков. По думите му това е довело до отказа на много граждани да гласуват на изборите и недоверието към властта.
Българските граждани трябва да кажат дали искат такива избори и така учредена власт
          
„Българското общество трябва да отговори дали иска такива избори и така учредена власт”, заяви Миков. По думите му гражданите, неправителствените организации не могат да спрат процесите на подправяне на протоколи и на купуване на гласове- държавата ги стимулира, БСП няма как сама да се справи с тези процеси. Миков коментира, че ако и БСП влезе в тези практики и остави принципите си заради едничката цел влизане във властта, ще загуби себе си. „Специалисти оприличават ГЕРБ на  машина за избори, консумация на власт, натиск.  Ако БСП заприлича на това, да остават в нея тези, които са съгласни с това. Аз категорично не съм”, заяви Миков.  
          
Лидерът на левицата подчерта, че е доволен от тези 60 общини, където хората, активът, кандидатите на левицата са показали, че могат да водят битка в такива условия и да я спечелят. „Лесно е да спечелиш избори, когато цялата власт, всички пари, всички служби са твои, трудното е да го направиш в тази среда, с отстояване на политики и принципи”, заключи Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5142 |10.11.2015 Миков: Изборите са тежко фалшифицирани. Около 90% от протоколите са преправяни . 7| 5436 |08.11.2015 Миков: Отнемането на социални права в сектор "Сигурност" са неприемливи за БСП . 11| 5138 |07.11.2015 Миков за реформата в МВР: С брадва се прави хирургическа операция . 2| 4872 |03.11.2015 Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads