Реклама / Ads
3| 5484 |06.12.2015 ПОЛИТИКА

Миков: Кметовете на БСП са важни за реализирането на левите стандарти

.
Боровец
„Ролята на кметовете на БСП е изключително важна, за да може с конкретни стъпки, огласени широко пред гражданите, да се реализират цели и задачи от левите стандарти“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция след приключването на семинара на левицата в Боровец.
Той обясни, че тази първа среща на политическия актив на партията в местната власт се провежда непосредствено след местните избори, за да очертае посоките, стъпките, пътищата и необходимите действия за прокарване на лява политика в общините. „Доволен съм от тази среща. Имаше голям интерес, участваха около 170 представители на БСП в местното управление и ще продължим с конкретните решения“, допълни той.
 
Според лидера на социалистите приетият държавен бюджет очертава една доста нерадостна обстановка пред общините. „Това прозвуча и от изказването на министър-председателя, който призова кметовете да увеличават местните данъци“, каза още Миков. По думите му държавата прехвърля все повече отговорности върху общините. „Общата икономическа обстановка, която определя бедност, социално изключване и неравенства, пряко се отразява върху функционирането на местната власт и общините“, обясни той.
 
Председателят на БСП е на мнение, че редица проблеми не могат да бъдат компенсирани само с европейските средства. Той посочи, че въпреки тежката обстановка е било прието заявление от името на представителите на БСП в местната власт, защото БСП иска да покаже своята последователност и ангажираност с посланието, с което е тръгнала на избори: „За хората и общините“.
 
„Бяха посочени политически и организационни пътища за засилване на влиянието на БСП и очертаване на нашите групи от съветници и кметове като автентични представители на интересите на хората“, подчерта Миков. Той поясни, че сред поставените въпроси на семинара са били и темите, свързани с усвояването на европейски средства, със случващото се във ВиК-сектора, което непременно ще доведе до увеличение на разходите на хората за вода, с проблемите след бедствия и аварии. Лидерът на левицата подчерта, че всички тези въпроси изискват много добра комуникация между местните представители на БСП и парламентарната група, за да могат да бъдат поставяни и като проблеми пред съответните министри. „Ще проведем поредица от срещи с кметовете за намиране на решения, които трябва да бъдат отнесени до изпълнителната власт“, разкри Михаил Миков.
 
По повод обсъждани оставки в кабинета, председателят на БСП коментира, че ако няма смяна на политиката, персоналните промени нямат значение. „Ще бъдат сложени предколедно пред публиката няколко министерски глави и какво от това. Това ще промени ли политиката, защото оставката на един министър означава признание за провал нс политиката в този сектор?“, попита Миков и допълни, че за публиката е по-интересна личността на министъра, отколкото провежданата политика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4907 |05.12.2015 Миков: Кабинетът „Борисов 2“ повтаря матрицата от предишното управление на ГЕРБ . 19| 5221 |10.11.2015 Миков: Изборите са тежко фалшифицирани. Около 90% от протоколите са преправяни . 7| 5580 |08.11.2015 Миков: Отнемането на социални права в сектор "Сигурност" са неприемливи за БСП . 2| 4976 |03.11.2015 Миков: Очертава се десен бюджет за 2016, който не дава нищо на българските граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads