Реклама / Ads
5| 4754 |27.02.2021 ПОЛИТИКА

Нинова: Мога да допринеса за промяна в Пловдив с конкретни политики и проекти

.
Мога да допринеса за промяна в Пловдив, защото е трудна и предизвикателна битка. Както знаете партията в последните избори не стоеше добре в Пловдив. Смятам, че лидерът трябва да е там, където е трудно, за да се даде и кураж и сила на хората, които искат промяната.
 

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за Дарик радио – Пловдив.

Нинова е водач на листата с кандидатите за депутати от левицата за 45-то Народно събрание в Пловдив. Листите за 31-те многомандатни избирателни райони в страната бяха утвърдени от Националния съвет на БСП вчера.

 

„Ще  разчитам на членовете на партията, които подкрепят нашата политика досега, и на честните и почтени пловдивчани, които искат Пловдив да се промени,  да се намали корупцията, да се подобри инфраструктурата, и да има възможности за развитие на културата и археологията, зелените системи, предприятията.”, посочи лидерът на БСП.

 

„БСП настоява за преотстъпване на част от събрания данък от доходите на физическите лица да остава в общината, а не да се раздава еднолично от бюджета на държавата от един човек. Като остане в Пловдив ще помогне на общината, например, да направи един проект, за който аз бих работила и вече работя -  сградата на БНБ да се превърне в музей, който да събере в себе си артефактите, историята и археологията  от останалите музеи на Пловдив

 

„Парите, които останат в общината, ще помогнат да направим Марица едно много по- приятно място за отдих, за спорт, за развлечения, за здраве. Такива средства могат да помогнат по отношение на депата за боклук.”, заяви Корнелия Нинова.

 

Нинова изтъкна, че с предложението на левицата за семейно подоходно облагане, с което се намаляват данъците на работещите семейства с две деца, ще помогне на онези млади пловдивчани, които работят и имат деца, защото ще плащат по-малък данък. Преизчисляването на всички пенсии ще помогне на пенсионерите, защото ще увеличи пенсиите с между 20 и 30%.”

 

„Нашите предложения в областта на икономиката са в помощ на малките и средни предприятия ще съдействат за по-добро развитие на икономиката в Пловдив. Това е и национална политика на БСП.

 

Нашите предложения в областта на земеделието за преразпределяне на субсидията на малки  и средни производители на плодове и зеленчуци ще помогнат на земеделските  производители в района.

 

 Национална местна политика без, разбира се, да се месим в политиката на кмета и  решенията на Общинския съвет могат да се съчетаят, за да допринесат за друг стандарт на живот”, даде реални решения за подобряване на статуса на пловдивчани и всички българи Корнелия Нинова.

 

 „За мен един от най-важните приоритети е развитието на културата и духовността. А Пловдив е  изключителен център на култура и духовност и затова ние предвиждаме един процент от БВП  на България да се отделя за сферата култура и духовност. Ще работя затова с всичките си сили.”, заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова бе категорична, че силата на партията е в нейните членове и симпатизанти, а това, че част от градското ръководство е на друго мнение, е тяхно право. „Ние сме демократична партия с колективни органи, и  както виждате доста голяма част от местната структура в Пловдив стои зад мен.”, подчерта тя.

 

„На прекия избор за председател в Пловдив гласувалите социалисти за политиката, която аз представлявам бяха 86%. Този резултат е доста по-висок дори от средното за страната при провеждането на прекия избор, където подкрепата бе между 80 и 81%.  Стъпвам на тези факти и тръгвам да работим с пловдивските социалисти за първа политическа сила в града.”, така Нинова коментира данните за подкрепата на пловдивските социалисти към нея. Тя припомни, че всички, които присъстват в пловдивската листа за народни представители имат номинации от основните партийни организации: „В  листата няма нито един човек, който да не е номиниран от структурите.”

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3926 |19.02.2021 Нинова: Поклон, Апостоле! Нека изпълним дълга си към него - да сбъднем мечтите му и идеала му за България . 53| 4488 |21.01.2021 Нинова: Като най-голяма опозиционна партия подаваме ръка на всеки, който иска честни и прозрачни избори . 4| 4896 |15.11.2020 Корнелия Нинова: Предлагаме алтернативен бюджет за решение на проблемите с доходите, бедността, неравенствата и здравеопазването . 1| 5905 |11.11.2020 Корнелия Нинова: Работещите заслужават държавна подкрепа и грижа, а не отнемане на права

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads