Реклама / Ads
27| 4853 |22.11.2020 ПОЛИТИКА

Позиция на ПП „Републиканци за България“ по повод Резолюция № 672 на Конгреса на САЩ изразяваща подкрепа за Инициативата „Три морета“

.
Политическа партия „Републиканци за България“ приветства приетата на 18 ноември 2020 г. от Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Резолюция, изразяваща подкрепа за Инициативата „Три морета“ . Резолюцията е внесена от четиридесет и трима конгресмени от Демократическата и Републиканската партии на САЩ.
 

Републиканци за България изразяваме пълно съгласие с изложените в Резолюцията факти и обстоятелства, а именно:

·       Транспортните и енергийните инфраструктурни дефицити в региона са тежко наследство от времената на Съветския съюз и поставят държавите и народите от региона в прекалено голяма зависимост от Русия по отношение на енергийните доставки и икономическото развитие.

·       Русия се стреми да подкопае демократичните институции и свободата в Европа чрез хибридни средства, включително чрез използване на енергийните ресурси като инструмент за принуда. Руските газопроводи, като „Северен поток 2“ и „Турски поток“, са политически по същество проекти, имащи за цел подкопаването на енергийната сигурност на Европа.

·       Диверсификацията на енергийните източници и трасета за доставка, включително разработването на възобновяеми енергийни източници и технологии, са от решаващо значение за засилване на енергийната сигурност на региона.

·       Насърчават се държавите-членки на Инициативата да предприемат действия за съвместно финансиране на енергийни, инфраструктурни, комуникационни и дигитални проекти в Централна и Източна Европа. Да бъде разширена визията за регионална свързаност със страни извън Европейския съюз – Украйна, Молдова и държавите от Западните Балкани.

Ние от Републиканци за България приветстваме обещаната от Съединените щати подкрепа и готовност да бъдат надежден партньор в Инициативата. Именно в такъв аспект разглеждаме и поетия през м. февруари 2020 г. ангажимент от държавния секретар Майк Помпео за финансиране от САЩ на Инвестиционния фонд на Инициативата в размер до 1 млрд. долара с цел насърчаване на енергийната сигурност и икономическия растеж на страните-членки. Американската подкрепа е важен инструмент за засилване на  автономията в областта на енергетиката, инфраструктурата и дигиталните комуникации чрез осигуряване на подкрепа за колективно финансиране на нови инфраструктурни проекти за свързване между регионите на Адриатическо, Балтийско и Черно море.

          Политическа партия „Републиканци за България“ разглежда Инициативата „Три морета“ като незаобиколим фактор за постигане на енергийната устойчивост и инфраструктурната свързаност в Централна и Източна Европа. Ние сме за силно и отговорно сътрудничество в Инициативата „Три морета“, защото знаем, че това е пътят към изграждане на обединена, сигурна, просперираща и свободна Европа!

Заедно сме по-силни!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4552 |19.11.2020 Севим Салиф от кметство Велешани е първият кмет на населено място в Община Кърджали, който подкрепя ПП „Републиканци за България“ . 9| 5942 |12.11.2020 Павел Вълнев: Северна Македония е много важна за нас и България трябва да използва практично позицията си на член на ЕС . 3| 5208 |12.11.2020 ПП „Републиканци за България“ сигнализира за нередности с концесията на велосипеди в София . 2| 5200 |11.11.2020 Регистрацията на ПП „Републиканци за България“ вече е факт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads