Реклама / Ads

13| 10075 |16.11.2018 ПОЛИТИКА

Ренета Инджова: Народът се събужда, Борисов няма визия за страната

.
Ренета Инджова
”Не бива да се учудваме на нещата, които се случват в момента. Те са резултат от спотаяван досега гняв” - така бившият премиер Ренета Инджова коментира създалата се в страната обстановка на протести.

"Сега, по стар обичай, се търси начин да се отклонява общественото внимание със странични въпроси и хората да бъдат разпокъсвани и противопоставяни един на друг", каза Инджова.

 

"Можем само да изразим възторга си от това, че народът най-сетне започва да се събужда. А правителството, което прокламира стабилността си и твърди, че всеки, който е враг на стабилността, е враг на народа, това е най-коварното нещо, което някой си е позволявал. Това е стабилност, съпроводена с унищожаване на държавността", смята Ренета Инджова.

 

Тя смята, че "премиерът няма капацитет да представи визия за дългосрочно развитие на страната".

 

"Не може да се дава визия за бъдеще при един бюджет, който разрушава основните макроикономически изисквания и пропорции. Отново има купуване на цели сектори. Не прави инвестиции и структурна политика. Не знам какво би отговорил министър-председателят на въпроса как ще догоним средноевропейските страни".

 

"Всеки, който иска справедливост, ред и законност, ще бъде наречен популист. Нека президентът да назове капаните, които са заложени пред финансовите показатели. През изминалите 17 месеца има 2 или 3 млрд. разходи, които не са минали през одобрение. Това са неща, които щяха да бъдат санкционирани, ако имаше истинско разделение на властите", посочи бившият премиер пред БНР.

 

"Ако продължават на приказки да водят дебат, напрежението расте, ще влезем в перманентна криза, която може да се нарича и унищожение на една държава", отбеляза Ренета Инджова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 5| 4646 |22.09.2018 Президентът Радев: Независимостта - пример как с воля народът става господар на съдбата си . 38| 15664 |18.02.2018 Инджова: Прокуратурата и европейските политици да чуят въпросите на президента . 19| 20898 |03.05.2017 Народът ги не ще, но Борисов насила ги натриса . 36| 26009 |03.03.2017 Инджова: Роби сме! Докато вдигаме знамена, два клана си играят на „Аз отгоре, ти отдолу“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
БЛОГОВЕ