Реклама / Ads
16| 7237 |03.01.2015 ПОЛИТИКА

П. Симеонов: Политици без ехо в Съдебна република България*

.
Петко Симеонов
Ако политик покаже, че не е на мястото си, извърши сериозен гаф, направи голяма глупост или демонстрира, че се вълнува предимно от личните си интереси, с него, дори у нас, е свършено. Примери? Колкото искате. Не желая да правя изчерпателен списък от имена, защото сред тях има и достойни хора, както и други…
 
Като започнете от Филип Димитров, минете през Нейчо Неев, Негово Величество, Сергей Дмитриевич, Ахмед Доган, Искра Фидосова, Николай Бареков и завършите (условно) с Христо Бисеров, ще забележите, че за всекиго е нужен отделен разказ. Самият той, обстоятелствата около него, противостоящите и помагащите му сили са различни, за всекиго са нужни специфични, особени изрази. Те са несравними. Обединява ги едно – изреченото от тях в публичното пространство няма ехо. От връх Балкана да викнат, Ехо не отговоря.

В същото време се сещаме за така наричаните „политически анализатори“ – политолози, социолози, бивши ДС началници, голфери, „водещи“, „журналисти“… Въобще хора, можещи да подреждат думите, но с обединяващо ги качество – „захапали цицката“. (Цицката е друга тема!). Бълват глупости, без срам си сменят убежденията и твърденията. Те са единствените свободни хора в днешна България. Те са вечни! Ехото от думите им постоянно кънти в ушите ни. Дори да си запушим ушите – те са като гласове от халюцинация. Техен инструмент са безсрамните масови медии. (Медиите, заедно с цицката, са друга тема.)

Няма как да пропусна „Независимата съдебна власт“, към която се е присламчила и Прокуратурата. България не е член на ЕС, затова не бива да изпадаме в заблуда – тя е във властта на „независимата съдебна власт“. Както казваше един бивш Главен прокурор – ние не сме РБ, а сме СРБ (Съдебна Република България). Това е пък властта на съвсем свободните у нашенско. Ще вкарат, когото си искат в затвора, другиго ще пуснат. Плесен върху тялото на страната! Плесен, дами и господа. Никаква геополитика. Раково образувание. Болест.

И тук неизбежно стигам до Фейсбук, другите социални мрежи и въобще до интернет.

Разбирате ли, че ние, пишещите тук, сме в субкултурата на съвременна България? Ние се забавляваме с нещо като игра с кукли, както в стари времена си играеха малките момиченца.

Създадоха ни „отдушник“. Технологиите са ни изкопали дупката, в която можем да викнем: „Цар Траян има кози уши!“
Е?

Тъй като новогодишните поздравления и пожелания са валидни за околните и Всевишния до Свети Трифон Зарезан, да си пожелаем:

Край на халюцинациите! През Новата 2015 година няма да ги четем, чуваме и гледаме! Край на СРБ!

КРАЙ!

И да не забравяме, че ако не стане това, чакат ни заредени АК. Има за всекиго…

Живи и здрави!

 

Петко Симеонов

Текстът е от страницата на П. Симеонов във Фейсбук.

 

* Заглавието е на редакцията

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6944 |26.11.2014 В. Симеонов: Орхан Исмаилов е опасен за националната сигурност . 30| 5734 |02.11.2014 В. Симеонов: ГЕРБ проявяват малодушие, страх и несигурност . 25| 5703 |26.10.2014 Валери Симеонов: Ако ГЕРБ и БСП искат да се оттеглим, правим го . 48| 8325 |25.10.2014 Валери Симеонов: ГЕРБ иска наши министри, умуваме какво да правим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads