Реклама / Ads
1| 4614 |08.04.2021 ПОЛИТИКА

СОС прие предложението на БСП в учебните заведения да има психологични кабинети

.
Албена Кръстева Източник: БСП-София
Промяната цели във всяко едно училище и детска градина да има на разположение психолози, които да работят с учители, родители и деца, изтъкна Албена Кръстева.
 

Столичният общински съвет прие предложението на групата на „БСП за България“ за осигуряване на психологични кабинети в училищата и детските градини в София, което беше направено от общинския съветник Албена Кръстева. От общо гласували 56 общински съветници, „За“ бяха 51, против – 5, а въздържали се нямаше.

 

„Стратегията трябва да бъде съобразена с промяната на условията, в които се обучават децата и тази година - COVID онлайн обучението с което се редуват присъственото“, каза тя.

 

„Онлайн обучението нанася физиологични и психологични обучителни затруднения на учениците, което налага един по-задълбочен прочит на написаните в стратегията дейности. Децата се обездвижват, затруднява се комуникацията между тях, ограничават се игрите на открито, което е много съществено за тяхното развитие. Също така има статистика за повишаване на насилието“, изтъкна Кръстева.

 

„В мярка 3.26 от плана за действие за реализацията на стратегията относно повишаване на грижите и превенцията на здравето сред децата, учениците и работещите в структурите на столичното образование, ние предлагаме осигуряване на здравни и допълване на психологични кабинети“, обясни общинският съветник.

 

Кръстева заяви, че промяната цели във всяко едно училище и детска градина да има на разположение психолози, които да работят с учители, родители и деца, нуждаещи се от помощ за преодоляване на психологичен дискомфорт, породен от онлайн COVID обучението.

 

„COVID онлайн обучението затруднява комуникацията и терапията с логопеди и ресурсни учители. Призоваваме в списъка, който са изготвили в Дирекция „Образование“ за налични логопеди и психолози в училищата, в които няма, да бъдат осигурени такива специалисти“, допълни още Кръстева.

 

„Също така не е лошо да се проучи и липсата на техническо оборудване и да се обезпечават децата от социално слаби семейства, за да може да се обучават онлайн“, добави още Албена Кръстева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7427 |29.01.2021 15-та година ОИСР отказва да приеме България за член заради корупцията и престъпността . 9| 4957 |22.12.2020 ПП „Републиканци за България“ прие вътрешни правила за участие в частичните местни избори . 59| 11030 |11.10.2020 Христо Иванов: Приемам това да ми е грешката и грехът - обвинението на Борисов, че съм го подвел . 3| 5983 |03.06.2020 ”Обединени патриоти” оттеглиха предложението си за таван на субсидиите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads