Реклама / Ads
82| 10581 |11.02.2013 ПОЛИТИКА

Вербовчикът на Борисов: Делото "Буда" е фалшифицирано

.
Младен Георгиев
Главният секретар на ДАНС Младен Георгиев категорично отрича да е давал навремето оценка, че днешният премиер Бойко Борисов "има приоритено престъпна ориентация".

Той смята, че публикуваното в "Биволь" дело за оперативно наблюдение (ДОН "Буда") на Борисов е фалшифицирано.  

Това казва Младен Георгиев в интервю, публикувано днес в "Преса".
Няма такава оценка "престъпна ориентация". Аз не съм виждал такова нещо в нашите документи", заявява Георгиев.

На въпроса: "Това вашият подпис ли е?", той обяснява: Да, виждам нещо на последната страница с мой подпис. Това са рутинни документи по изучаване личността на лицето и неговите връзки и установяване на наличието на данни и/или съпричастност към противоправни намерения и действия, взаимотношенията му с лица и фирми, а твърденията в публикуваното за "престъпна ориентация" и други безумия, откъде и как е станало не знам.

Под формулировката "да се установи съпричастността му към мощните икономически групировки и с чий подпис работят", също не стои подписа на Георгиев. "Аз не съм писал цитираното. Ние сме провели процедура по изучаване и нищо повече. Това е писмо за намерение. Тече социален контакт и нормално общуване между колеги и с това се приключва", казва той.

Практика на правоохранителните органи в цял свят е да търсят подкрепата от гражданите и обществото. Още повече, когато става дума за бивш офицер. Не става дума за укоримо поведение, нито за някакво покровителство, каквито внушения днес някои се опитват да правят. Реши се да бъдат направени предварителни срещи и разговори с него, каквито бяха направени и с други граждани, обяснява Георгиев историята на срещата си с Борисов.  

Това, което е публикувано сега в ДОН "Буда" според Георгиев са "детайли по нелепи твърдение от неясно какви източници". "Пускат се неща с мой подпис, има писани неща, в които е вложен моя код, но аз не мога да съм сигурен в тяхната автентичност. Виждам първа страница, втора, трета, накрая пише едикакво си и подпис на Младен Георгиев. Знам ли кой, какво и как е писал и за кого в тези страници?", отбелязва в заключение той.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 6830 |16.01.2013 Борисов: Който каже "да" на референдума, да каже и за парите . 43| 7381 |06.01.2013 Бойко Борисов: Станишев е класик в лупингите . 12| 5988 |31.10.2012 Цветанов: Делото срещу Цонев трябва да се разгледа от ЕК . 17| 6110 |24.10.2012 Бойко Борисов: Общините не усвояват европари за здравеопазване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads